vasárnap - 2022. October 02.
13 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 650 Ft
100 685 Ft
D 739 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Gazdatüntetés készül Budapesten augusztus 20-án

A gazdákhoz csatlakozik még 2200 regisztrált személyautó is.

Az aszály-probléma egy újabb fordulópontjához érkezett, hiszen a gazdák most egy olyan demonstárcióra készülnek, amire még nem volt példa. Az Egyenes beszéd című műsorban Szabó Bálint, a gazdatüntetés szervezője adott interjút az elképzeléssel kapcsolatban, írja az Index.hu

A szegedi önkormányzati képviselő elmondta, hogy az eredeti elképzelés az volt, hogy 1800 traktorral érkeztek volna vidékről és az alsó rakpartot szerették volna elfoglalni. Ez nem megvalósítható, hiszen olyan területről beszélünk, amit már 1 hete lezártak a tüzijáték építése miatt. 

De akkor mi várható?

„1800 traktorral, az összes autópályán, gyorsforgalmi úton és főutón, szám szerint 14 bekötőúton szeretnénk elérni Budapest határait. 16 órától pedig rendőri felvezetéssel, a lehető legrövidebb úton kívánunk lemenni az alsó rakpartra a pesti oldalon – mondta a szervező."

Fontos megjegyzeni, hogy itt a gazdák nem blokádra készülnek, hanem az említett útvonalakon egy vonulást jelent, a határtól indulva egészen Budapestig. A konvoj reggel 6 órakor indul a fent említett útvonalakon és körülbelül 16:00-ra érik el Budapest határát. Ezt követően rendőri felvezetéssel haladnak tovább, majd 18:00-kor érkeznek meg a alsó rakpartra. 

Szabó Bálint elmondása szerint összesen 4000 járműre számítanak, hiszen az 1800 traktor mellé 2200 személyautó is regisztrált a tüntetésre.

A teljes interjút pedig itt nézheted meg.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!