Genfben próbálhatjuk a kínaiak elektromos szabadidő-autóját

Közzétéve:
2020-01-27, 12:41

Idén is ott leszünk a Genfi Autószalonon, ahol az Aiways U5-öst vezethetjük is.

Az már tavaly kiderült, hogy a kínai Aiways U5 tisztán elektromos szabadidő-autó megkapta az értékesítéshez elengedhetetlen típusengedélyt, így Európában is forgalomba kerülhet. Az utolsó csavarig kínai termékről van szó, amely nagyjából 8,7 millió forinttól lesz megvásárolható Kínában, az európai árakról talán az idei Genfi Autószalonon tájékozódhatunk.

Aiways U5

Egy folyadékhűtéses 63 kWh-s lítium-ion akkumulátorcsomag található az alap modellben, ami a NEDC szabvány szerint 460 kilométeres hatótávot ígér, plusz pénzért azonban nagyobb akkucsomaggal is kérhető lesz. 140 kW teljesítményt és 315 Nm nyomatékot képes leadni, kíváncsian várjuk, hogy milyen körülmények között lehet majd kipróbálni Genfben, vajon mire lesz elég az a 10 perces tesztkör?

Aiways U5 Ion

A 2020-as Genfi Autószalonon tartják az U6-os modell világpremierjét is, amiről egyelőre annyit tudni, hogy szintén villany hajtja majd.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2020-as Renult Twingo Z.E. elölről
2020. február 25.
A Renault elektromos kisautójának hivatalos bemutatója a Genfi Autószalonon lesz.
Új elektromos szupersportautó: Dendrobium
2017. március 01.
Új szereplő lép be az elektromos szupersportautók piacára, mégpedig a szingapúri Vanda Electric vállalat a Dendrobium nevű autójával

További hírek