2019. október 01. | 15:38

Környezetkímélő kocsival turnézhat a 16 éves klímaaktivista.

Aki az elmúlt napokban egyszer is böngészett az interneten, biztosan belefutott Greta Thunberg nevébe. A svéd klímaaktivista érzelmes beszédet tartott az ENSZ New York-i klímacsúcsán, egyszersmind keményen beolvasott a politikusoknak, a fiatal lány szerint ugyanis a világ kormányai nem veszik elég komolyan a klímaváltozás elleni harcot. Arnold Schwarzenegger egy különös gesztussal jelezte, teljes mértékben támogatja Thunberg törekvéseit.

A Terminátor fogta magát, és kölcsönadta a fiatal lánynak a Tesla Model 3-asát, hogy Thunberg környezetkímélő kocsival tudjon közlekedni az Egyesült Államokban és Kanadában. A 72 éves híresség először az elektromos hajtású Hummerját akarta kölcsönadni, de praktikai szempontok miatt végül a Tesla mellett döntött.

Schwarzi (aki szintén óriási klímaaktivistának számít) és Thunberg 2019 elején találkozott először egymással Ausztriában, az egykori kormányzó nem is tagadta, hogy teljesen lenyűgözte őt a 16 éves svéd lány karizmája.

Schwarzenegger mellett egyébként olyan világsztárok álltak ki Thunberg mellett, mint Leonardo DiCaprio, Chris Hemsworth (mindketten színészek) és Barack Obama (az USA korábbi elnöke).

Thunberg híres beszéde (van hozzá magyar felirat):