2020. július 25. | 20:04

A renitens sofőr sikeresen eltűnt a rendőrségi helikopter látóköréből.

Amikor üldözőbe vesznek a rend éber őrei, elég kevés esélyed van a menekülésre. A videóban látható Ford Fiesta ST sofőrje mindent megpróbált, hogy meglógjon a zsaruk elől. A hatóság emberei több mint két órán keresztül üldözték, egyszer még a rendőrségi helikopter látóköréből is sikerült eltűnnie.

Az autós üldözés a kaliforniai San Fernando-völgyben kezdődött. A Fiesta sofőrje felváltva közlekedett autópályán és városi utakon a menekülés során. A Kaliforniai Autópályarendőrség más rendfenntartó szervekkel közösen üldözte a renitens sofőrt, még egy rendőrségi helikoptert is bevetettek a siker érdekében.

A szökésben lévő Fiestás többször is átlépte a 160 km/h-s sebességet, valamint a forgalommal szemben is haladt. Egyszer megállt egy szupermarket parkolójában, és ott várakozott. A sofőr talán túl sokat játszott a Grand Theft Auto számítógépes játékkal, ahol ez a trükk gyakran segített lerázni a zsarukat. A való életben azonban nem volt működőképes az ötlet, a rendőrök perceken belül a helyszínre érkeztek, a hajsza pedig tovább folytatódott.

A menekülő jármű ezt követően Redondo Beach és Torrance felé vette az irányt, ahol a rendőrség komoly problémával szembesült. Az alacsonyan húzódó, tengerparti felhőréteg miatt ugyanis rosszak voltak a látási viszonyok, így a helikopter számára veszélyessé vált a további haladás. A rendőrségnek emiatt fel kellett adnia az üldözést.

A Fiesta ST sofőrje azonban nem úszta meg a büntetést, a rendőrök egy Rancho Palos Verdesben lévő házban fogták el a tettest, derült ki az ABC 7 News beszámolójából.

A történet úgy kezdődött, hogy a rendőrség ittas vezetéssel gyanúsította meg a Fordot vezető férfit. Miután órákon keresztül menekült a rendőrök elől, a megengedett sebességnél gyorsabban hajtott, sőt, a forgalommal szemben is vezetett, az eredetinél sokkal nagyobb büntetésre számíthat.

Motor1