2022. június 14. | 15:55

Amikor azt hiszed, rosszabb már nem lehet.

Egy szarvasi telephely portása kérte meg a cég egyik dolgozóját arra, hogy munka után menjen vissza és néhány raklap vetőmagot pakoljon el a helyére. A feladatot teljesítette is, azonban miután nekiállt behordani cég területén kívül lévő raklapokat, elakadt. A szerencse és a józan ész hiánya miatt nem sikerült jól a helyzet kockázatelemzése és sorozatos hibák következtek.

Felborult targonca
Kép: Police.hu

Az elakadt targonca mentését egy, a telephelyen hagyott Mitsubishi L200-zal próbálta meg, de sajnos a 3. generációs japán pickup nem tudta megmutatni legendás képességeit, mert egy árokban landolt a művelet során. Targoncából nem volt hiány, így egy másik munkagéppel próbálta menteni árokba csúszott autót, de mentés közben ez az eszköz is elakadt. A történet persze itt nem ért véget, az utolsó esélyt egy harmadik gépben látta, amivel megpróbálta megemelni az először elakadt targoncát, de felborult és kigyulladt az emelőgép.

A telephelyen amúgy fizikai munkát végző, jogosítvánnyal nem rendelkező dolgozó ellen eljárás indult megint, mert ittas vezetés miatt már folyamatban volt egy korábbi. A munkaeszközöket az eljárás szerint a munkáltatója tudta nélkül vezette, ahogy a terepjárót is, ami a jármű önkényes elvételének bűntettét jelenti, de nyilván az ittas állapot is súlyosbította a helyzetet.