Hatalmas gödörbe zuhant 21 autó Kínában

Közzétéve:
2020-08-24, 18:18

Egyszer csak megnyílt a kocsik alatt a föld.

Te mit tennél, ha hirtelen megnyílna alattad a föld, és elnyelné az autódat? Valószínűleg semmit, hiszen ilyenkor nincs idő reagálni. Egy ilyen rémálomszerű eset történt a múlt héten Kínában. Egy biztonsági kamera rögzítette, ahogy egy bevásárlóközpont parkolójában beszakadt az aszfalt, a hatalmas gödör pedig 21 autót nyelt el.  

A jelentések szerint az esetnél senki nem sérült meg komolyabban. A mélyből 15 megrongálódott autót tudtak kimenteni. A hatóságok még vizsgálják az eset pontos körülményeit, valószínűleg a térségben uralkodó heves esőzések okozhatták a jelentős káreseményt.

A szóban forgó bevásárlóközpont a kínai Szecsuan tartományban, a Jangce-folyó közelében található. A térségben a lehető legmagasabb vészhelyzeti készültséget rendeltek el a pusztító esőzések miatt.

Az elmúlt évek extrém időjárása miatt gyakorivá váltak a mostanihoz hasonló jelenetek. A három héttel ezelőtti vihar és eső hatalmas károkat okozott idehaza is országszerte. Somogy megyében patakok öntöttek ki medrükből, utak váltak járhatatlanná.

Ha lefolytatsz egy Google-keresést a „beszakadt az út Kínában” kulcsszavakkal, akkor számos eredmény ad hírt a következő esetről. Idén januárban egy teljes buszt nyelt el a föld, valamint számos gyalogos is a baleset áldozata lett, 16 ember megsérült, 6 pedig életét vesztette a szerencsétlenségben.

Tavaly novemberben Brazíliában történt egy hasonló eset. Egy jól megrakott teherautó mögött megnyílt a föld, az ott keletkezett gödörbe pedig egy autó habozás nélkül belehajtott.

 

Kapcsolódó írások

A 8 legszörnyűbb baleset a motorsport történetében
2017. július 26.
Az autósportok tempója egyre elképesztőbb, de ezzel párhuzamosan fejlődik a biztonsági technológia is
Önvezető személyszállító kisbusz ütközött Las Vegasban
2017. november 17.
Ismét terítékre került, vajon mennyire biztonságosak az önvezető járművek, miután egy frissen forgalomba állt, nem ember által vezetett gépjármű érintett volt egy balesetben.

További hírek