Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 09.
0 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 573 Ft
100 634 Ft
D 593 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Hétfőtől be kell zárniuk a benzinkutaknak este 8-tól hajnali 5-ig

2021. március 05. | 22:25

Csak a kijárási tilalmon kívüli időszakban tarthatnak nyitva.

A péntek délután megjelent Magyar Közlönyben tételesen felsorolásra került, milyen üzletek és szolgáltatások üzemelhetnek hétfőtől.

A 3. pont az üzletek nyitvatarásával kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedésekről szól. A 4. paragrafus (2) pontja azt írja, hogy:

A  kijárási tilalmon kívüli időben az R.-ben meghatározott időben és feltételekkel megengedett a tartózkodás és a vásárlás
... i) az üzemanyagtöltő állomáson

Az R. a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletetet jelenti.

Mit jelent ez magyarul?

A benzinkutak a 2021. március 5-i Magyar Közlöny szerint csak reggel 5 órától este 8 óráig látogathatók vásárlók által. Este 8-tól egészen reggel 5-ig csak a töltőállomásokon dolgozók tartózkodhatnak legálisan a kutakon.

Megkérdeztünk partnerünket, a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. jogászát, hogy ő hogy látja a helyzetet. Kérdésünkre azt írta, hogy a Magyar Közlöny szövegét jól értelmezzük, így hétfőtől 20 órától be kell záriuk a benzinkutanak reggel 5 óráig. Elképzelhető ugyanakkor, hogy ez egy anomália, amit még módosítani fognak, hiszen a szabályozás nem tűnik életszerűnek, különös tekintettel a fuvarozókra.

Frissítés: A non-stop nyitvatartó benzinkutak minden bizonnyal március 8-tól is nyitva maradhatnak a kijárási korlátozás időtartama alatt is. Az autósokat érintő üzletek, szolgáltatók nyitvatartásával kapcsolatosan ebben a cikkben foglalkozunk bővebben.

Felgyorsítaná az elektromos átállást a Volkswagen Ismét elhalasztották a Le Mans-i 24 órás versenyt

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!