hétfő - 2023. február 06.
-8.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 671 Ft
D 684 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Hibrid hajtásokkal mutatkozott be az Alfa Romeo Tonale

2022. február 08. | 16:52

Hosszú várakozás után végre lerántották a leplet az Alfa Romeo kis szabadidő-autójáról. 

FRISSÍTÉS: Már Magyarországon is megrendelhető a Tonale gazdagon felszerelt bevezető kiadása, az „EDIZIONE SPECIALE”. Az autó bruttó ára (regisztrációs adóval) 15 000 000 forint, közölte a hazai importőr.

Az Alfa Romeo elmondása szerint új korszak indul a gyártó történetében a Tonale bemutatásával. Ennél alkalmaztak először nem helyettesíthető token (NFT) technológiát. Az NFT digitális tanusítvány védett, nem módosítható feljegyzéseket tartalmaz az adott jármű életciklusának fő mozzanatairól, így visszakövethető lesz az, hogy az előírások szerint tartották-e karban, kedvezve az értéktartásnak.

alfa romeo tonale
Fotó: Alfa Romeo

Akár Amazon Alexával is beszélgethetünk és megadhatjuk az autónkat szállítási címként, ha éppen csomagot várunk. A kormány mögött egy 12,3 colos kijelző, míg a középkonzolon egy 10,25 colos érintőpanel fogad, alapfelszereltségként kapunk Apple Carplay és Android Auto funkciókat. 

alfa romeo tonale
Fotó: Alfa Romeo

Hajtás terén egy 130 és egy 160 lóerős hibrid, valamint egy 275 lóerős plug-in hibrid fogadja a vásárlókat. Előbbi kettő elsőkerékhajtást és egy 1,5 literes, négyhengeres motort kap változó geometriújú turbóval és egy hétfokozatú, duplakuplungos automatával, 15 kW-os, váltóházba integrált elektromotorral.

A konnektoros változat összkerékhajtással érkezik, az első tengelyen egy 1,3 literes turbómotorral, a hátsó tengelyt hajtó, 90 kW teljesítményű villanymotort pedig egy 15,5 kWh-s akkucsomag táplálja. A gyártó szerint vegyes használatban 60 kilométert is képes lesz tisztán elektromosan megtenni, 7,4 kW-os töltővel 2,5 óra alatt feltölthető lesz az akkucsomag. 

alfa romeo tonale
Fotó: Alfa Romeo

A Tonale a szegmens legközvetlenebb kormányáttételét ígéri (13,6), az elektronikus lengéscsillapítók komfort és sport állásra képesek az elöl MacPherson, hátul három lengőkaros futóművel szerelt modellnél. A Hybrid (130 LE és 160 LE) elsőkerék-meghajtású verzióknál alapfelszerelés az Alfa Romeo elektronikus önzáró differenciálműve.

alfa romeo tonale
Fotó: Alfa Romeo
Olasz bőrbe bújt japán: Fiat Sedici 1.6 használtteszt - VIDEÓ Íme 10 csodálatos, ékorrú autó az aranykorból

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!