Nagyon komoly átalakulások mentek végbe a magyar médiában az utóbbi időben, ez pedig közvetetten az autós újságírásra is kihatással volt.

Az Alapjárat csapata számos platformon igyekszik helytállni – ezek közül a legfontosabbak az Instagram, a YouTube, a weboldalunk és a Facebook – utóbbi esetében ráadásul elsők vagyunk a szegmensben, közel 240 ezres követőtáborunkkal. Az eGemius mérései szerint pedig a harmadik leglátogatottabb weboldallal rendelkezünk az autós magazinok közül.

Zách Dániel mesél

Mindig van azonban hova fejlődni, Dani pedig minden bizonnyal sokat tud majd segíteni a több évtizedes újságírói tapasztalatával, egyértelmű céljaink elérésében: hogy minden tekintetben piacvezetőnek számítsunk a hazai autós médiában.

Mint azt sokan tudjátok, a Totalcartól távozó Zách Dániel jellemzően olyan témákban publikál, mint a magyar használtautó-piac alakulása, fogyasztóvédelmi ügyek, közlekedésbiztonsági esetek, illetve olyan más közéleti kérdések, amelyek minden egyes autóst érintenek. Rengeteg hasznos írása segített eddig is azoknak, akik bajba kerültek például egy rosszul elsült autóvásárlás kapcsán, vagy éppen olyanoknak, akiknek a biztosítójukkal kellett megvívniuk az igazukért. Ezen tevékenységét pedig mostantól az Alapjárat kötelékében végzi, Tóth Balázs mellett szintén főszerkesztői pozícióban.

Írói filozófiája, hogy a legfontosabb a hiteles tájékoztatás, valamint azok az ügyek, amelyek segítik a magyar autótulajdonosokat és minden közlekedőt abban, hogy tisztán lássanak a kényes kérdésekben és a megfelelő ismeretek birtokában tudjanak dönteni.

„Az utóbbi tíz évben rengeteg új helyzetben próbálhattam ki magam a munkáim során, egy számomra eleinte idegen közegben. A Totalcaron megjelent cikkeim, az ötleteimből született műsorok, a szolgáltatások, illetve más közéleti szerepvállalásaim közös célja a hiteles tájékoztatás és a segítségnyújtás volt a szélesebb közönség számára. A személyem másodlagos, az egyedül vagy társaimmal készített tartalmakban kizárólag akkor törekszem megjelenésre, amikor ezt a téma és a tartalom alapján indokoltnak látom, látjuk.

Nem szórakoztatni szeretnék, hanem kapaszkódokat adni. Az ehhez szükséges információkat örök kíváncsisággal szerzem meg és dolgozom fel, ez okoz igazi örömet. A folyamat során igyekszem teljes nyitottsággal új dolgokat tanulni, friss ismeretekre szert tenni és erre buzdítom minden eddigi és új kollégámat is. A jó újságot függetlennek, felkészültnek, témaérzékenynek, a jelenségekre értő módon, egyúttal gyorsan reagálni képesnek gondolom, mert akik erre a pályára bocsátottak, ezzel a működési móddal ismertettek meg, ez bizonyult időtállónak a magyar és nemzetközi sajtóban egyaránt.

Nagy és szép feladat egy teljes szerkesztőség vezetésében részt venni, de úgy gondolom, hogy Tóth Balázzsal, Matula Dániellel és Zeitler Mátyással jó csapatot fogunk alkotni, a szerkesztőség belső és külső tagjaival pedig párbeszédes formában, felelősséggel, építő vitákkal, kísérletezve készítjük majd az Alapjáratot.”

Dani érkezésével egyidőben Dr. Vágány Tamás szakjogász, valamint Balló Marcell használtautó-értékesítő is csatlakozik hozzánk, ők a tanácsadó rovatba készítenek majd hasznos tartalmakat nektek, illetve önálló cikkekkel és videós megjelenési formákkal építik az újságot.