szombat - 2023. április 01.
13 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 617 Ft
100 655 Ft
D 599 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Hivatalos: ennyiért vásárolja meg Elon Musk a Twittert

2022. április 26. | 08:45

A Tesla vezetője nem blöffölt, tényleg megszerezte magának a közösségi média egyik legnagyobb platformját.

Magyar idő szerint hétfő este a Twitter igazgatótanácsa elfogadta Elon Musk körülbelül 44 milliárd dolláros (aktuális árfolyamon több mint 15 billió forint) vételi ajánlatát, így az amerikai üzletember birtokába került az egyik legnagyobb befolyással bíró közösségimédia-platform.

Elon Musk még április elején szerzett részesedést a Twitter közösségi oldalban, azután pedig több ajánlatot is tett a Twitter megvásárlására. A SpaceX és a Tesla vezérigazgatója a megvásárlásról szóló közleményben elárulta, hogy új funkciókkal akarja jobbá tenni a Twittert, a felhasználók bizalmát pedig nyílt forráskódú algoritmusokkal növelné. A távlati tervek között szerepel még a spam botokkal történő leszámolás, illetve az új tulajdonos szívesen azonosítaná az összes embert.

Elon Musk Twitter-fiókja és a Twitter logója egy képen
Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / Getty Images

Musk, aki maga is rendkívül aktív az oldalon, a szólásszabadság nagy híve, azt a demokrácia alappillérének nevezte, amit a Twitteren is be akar vezetni a legtisztább formájában. A platformot egy digitális fórumhoz hasonlította, ahol az emberiség jövőjét meghatározó témakörökben cserélhetnek véleményt a userek. A friss hír következtében 5-6 százalékkal emelkedtek meg a Twitter részvényei.

Index

MTI

BBC

Jó hírt kapott a Volkswagen Kínából Európai akkumulátor útlevelet vezetne be egy német konzorcium

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!