A Huawei nagy tervekkel száll be az autóbizniszbe

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-06-20, 11:37

A kínai óriáscég több autógyártóval is szövetségre lépett.

Úgy látszik, hogy a Huaweit nem rázta meg különösebben az Egyesült Államokkal kiéleződő konfliktusa, most arról lehetett olvasni, hogy a világ egyik legnagyobb mobilgyártója önvezető autó fejlesztésébe kezd neves autógyártókkal karöltve. A kínai vállalalat célja az, hogy a mesterséges intelligencia területén is nagyot alkosson.

A Huawei amerikai vállalkozásokkal nem foghatott össze, miután az USA kereskedelmi feketelistára tette a céget. Ezért másfelé kezdett keresgélni a gigavállalkozás, végül az alábbi öt gyártóval sikerült megegyeznie:

  • Audi (német)
  • Toyota (japán)
  • GAC Group (kínai)
  • Beijing New Energy Automobile (kínai)
  • Changan Automobile (kínai)

A Huawei és az Audi összefogott egymással

A Huawei egyik fejese arról beszélt, hogy az önvezető autójuk 2021 környékén jelenhet meg a kínai és az európai piacon. A Financial Times cikke szerint már egy videót is levetítettek egy önvezető Audiról, amit a Huawei mesterséges intelligenciája irányított. Állítólag a kocsiban ült egy sofőr, de egyetlen ujjal sem ért hozzá a kormányhoz, és a műszereket sem birizgálta.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi
2017. június 02.
Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?
Audi AID önvezető autó, elektromos autó, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. december 30.
Ma már szinte minden gyártó próbálkozik az önvezető autók megalkotásával, de az utcai változatokra még várni kell. A VW csoporton belül jelenleg az Audi halad a legjobban az okosautók fejlesztésével.

További hírek