Így tisztítják a világ legnagyobb járműveit - VIDEÓ

Közzétéve:
2020-08-05, 11:06

A hatalmas monstrumoknak is kell néha egy mosás.

Sokak számára otthoni program, mások erre szakosodott műhelyekbe viszik kocsijukat, az autómosás folyamata mindenesetre elég egyértelmű. Nem kell hozzá túl sok felszerelés, személyzet és idő sem. Mi a helyzet a nagyobb méretű járművekkel? Ha érdekel, hogyan tisztítják a repülőgépeket, valamint az építkezéseken és a mezőgazdaságban használt munkagépeket, esetleg a lánctalpas harckocsikat, a Freeze Lists YouTube-videójából most megtudhatod.

Talán nem is gondolnád, de alapvető feltétel, hogy a repülőgépek patyolattisztán induljanak útnak. Ezzel nem csak a fogyasztás válik hatékonyabbá, hanem az automatizált tisztítási folyamatnak köszönhetően a gépek kevesebbet időt töltenek a mosóban, ezáltal többet lehetnek a levegőben. Az MSG Productions által tervezett programozható rendszer segítségével nem csak a tisztítás, hanem a jégmentesítés is nagy sebességgel és pontossággal történik.

Kiemelten fontos továbbá az is, hogy a konténerhajók és más víziszállítóeszközök hajtópropellerjei is tiszták és fényesek legyenek, ugyanis így a járművek könnyebben tudnak haladni. A tisztítást ebben az esetben a víz alatt végzik, tehát szükség van valakire, aki lemerül és egy speciális eszközzel végigmegy minden egyes lapáton.

A videóból kiderül, hogy ezekhez a hatalmas járművekhez hányféle különböző mosási technológia alkalmazható. A felvételen látható repülőgép, többféle kamion, bányászatban használt munkagép, tartálykocsi, teherszállítóhajó, tank, klasszikus amerikai iskolabusz, valamint egy óriástraktor tisztítása is.

A videó megtekintéséhez nem szükséges nyelvismeret, néhány feliratot eltekintve magát a folyamatot mutatják be narráció nélkül. Ha a videó netán nem indulna el, ide kattintva megnézheted.

Kapcsolódó írások

Mercedes-Benz 280 SL utastere nagytakarítás után
2020. április 24.
Az autó szó szerint úszott a mocsokban (kívül és belül egyaránt), ráfért már egy nagymosás.
Madárürülék egy Renault típusú személygépkocsin
2020. június 02.
A madárürülék az autósok egyik legnagyobb ellensége. A legjobb, ha elébe mész a bajnak.

További hírek