Sokak számára otthoni program, mások erre szakosodott műhelyekbe viszik kocsijukat, az autómosás folyamata mindenesetre elég egyértelmű. Nem kell hozzá túl sok felszerelés, személyzet és idő sem. Mi a helyzet a nagyobb méretű járművekkel? Ha érdekel, hogyan tisztítják a repülőgépeket, valamint az építkezéseken és a mezőgazdaságban használt munkagépeket, esetleg a lánctalpas harckocsikat, a Freeze Lists YouTube-videójából most megtudhatod.

Talán nem is gondolnád, de alapvető feltétel, hogy a repülőgépek patyolattisztán induljanak útnak. Ezzel nem csak a fogyasztás válik hatékonyabbá, hanem az automatizált tisztítási folyamatnak köszönhetően a gépek kevesebbet időt töltenek a mosóban, ezáltal többet lehetnek a levegőben. Az MSG Productions által tervezett programozható rendszer segítségével nem csak a tisztítás, hanem a jégmentesítés is nagy sebességgel és pontossággal történik.

Kiemelten fontos továbbá az is, hogy a konténerhajók és más víziszállítóeszközök hajtópropellerjei is tiszták és fényesek legyenek, ugyanis így a járművek könnyebben tudnak haladni. A tisztítást ebben az esetben a víz alatt végzik, tehát szükség van valakire, aki lemerül és egy speciális eszközzel végigmegy minden egyes lapáton.

A videóból kiderül, hogy ezekhez a hatalmas járművekhez hányféle különböző mosási technológia alkalmazható. A felvételen látható repülőgép, többféle kamion, bányászatban használt munkagép, tartálykocsi, teherszállítóhajó, tank, klasszikus amerikai iskolabusz, valamint egy óriástraktor tisztítása is.

A videó megtekintéséhez nem szükséges nyelvismeret, néhány feliratot eltekintve magát a folyamatot mutatják be narráció nélkül. Ha a videó netán nem indulna el, ide kattintva megnézheted.