Irdatlan sokat tankoltak a magyar autósok január és október között

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-16, 13:33

A számok nem hazudnak.

2019 első kilenc hónapjában közel hárommilliárd liter üzemanyag fogyott Magyarországon a márkás töltőállomásokon. Ez 5,6 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

A Népszabadság rápillantott a legnagyobb hazai olajcégeket tömörítő Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) által közzétett adatsorra, és igen érdekes dolgokra lett figyelmes. A számok nem hazudnak, azok pedig azt mutatják, hogy közel hárommilliárd liter üzemanyag fogyott a magyar kutakon 2019. január 1-jétől 2019. szeptember 30-ig bezárólag.

Az üzemanyag-forgalom alakulása 2007 és 2019 között
Kép forrása: Népszabadság

Ha csak a két üzemanyagtípust nézzük, akkor az látszik, hogy benzinből 3,7, míg gázolajból 6,1 százalékkal fogyott több 2018 első háromnegyed évéhez képest.

Megugrott a prémium benzin és prémium gázolaj eladása is, előbbiből 20 százalékkal több, egészen pontosan 83 millió liter fogyott január és október között. Az utóbbi iránti kereslet pedig majdnem tizedével ugrott.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!

Kapcsolódó írások

benzinpisztolyok egy benzinkút töltőállásánál, figyelemfelkeltő felkiáltó jellel kiemelve.
2020. január 07.
Tankolhatsz E10-es benzint az autódba? Régi autód van, de bizonytalan vagy, hogy károsítja-e kocsid motorját az újfajta üzemanyag? Itt egy lista, mely tartalmazza, hogy mely autóba tankolhatod az új fajta benzint, részletekért görgess tovább!
E10 Check
2020. január 08.
Ha még mindig parázol az új 95-ös benzintől, akkor csekkold le az oldalt.

További hírek