Iskolabuszt lopott egy 11 éves fiú Amerikában

Közzétéve:
2020-10-14, 12:43

A kiskorú elkövetőt közel 30 percen át üldözték a rendőrök, az esetnél szerencsére senki nem sérült meg.

Egészen elképesztő eseménysorozat játszódott le múlt vasárnap az amerikai Louisiana államban található Baton Rouge városában. A WAFB helyi televíziós csatorna beszámolója alapján egy 11 éves fiú eltulajdonított egy iskolabuszt, majd nagyjából 30 percig menekült az őt üldöző rendőrautók elől. Az esetnél szerencsére senki nem sérült meg, a fiú azonban számos szabálysértést elkövetett.

Október 11-én vasárnap az amerikai filmekből is jól ismert sárga iskolabusz az intézmény körzetén kívül, a Progress Head Start intézmény előtt parkolt. A jármű nyomógombos indítórendszerrel van ellátva, mely a jelek szerint nem volt lezárva, így a 11 éves fiú könnyedén elindíthatta a motort. Emiatt a busz tulajdonosa is büntetésre számíthat.

Az ifjú elkövető nagyjából délelőtt 11 órakor pattant a volán mögé, és elvitte egy körre az iskolásokat szállító járművet. Egy Scottie Hunter nevű felhasználó a Twitteren több felvételt is közzétett, melyeken látszik, hogy a rendőrök több körzeten át, nagyjából 30 percen keresztül üldözték a fiút. A 11 éves srácot nem nagyon érdekelték a közlekedési szabályok. Többször is megszegte a sebességkorlátozást, magánterületen hajtott át, nekiment egy gázvezetéknek, majd végül egy fának ütközött. Szemtanúk szerint a fiú sértetlenül szállt ki a buszból, majd a rendőrök őrizetbe vették.


A kiskorú elkövető nevét a hatályos jogszabályok miatt nem hozhatták nyilvánosságra, ám az amerikai törvények lehetővé teszik, hogy eljárást folytassanak le vele szemben. A 11 éves fiút gépjármű eltulajdonítása és tulajdonban okozott súlyos kár miatt vádolják.

 

Kapcsolódó írások

2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.
menekülő Ford Fiesta
2020. július 25.
A renitens sofőr sikeresen eltűnt a rendőrségi helikopter látóköréből.

További hírek