2022. április 13. | 17:41

Egy év kihagyás után, immáron Nagykőrösön várja a különleges élményekre vágyó látogatókat a Richter Safari Park.

A járvány berobbanása után, 2020 májusában egy nem mindennapi hellyel bővült a látnivalók sora: Szadán megnyílt az ország első autós szafari parkja. A látogatók körében hamar nagy népszerűségre szert tevő létesítményt autóval lehetett körbejárni a szabadon bóklászó és legelésző állatok között.

Elpusztult vadállatok és egy rendőrségi nyomozást követően 2021-ben – miután a nagyközség illetékes testülete elutasította az állatkerti minősítéshez szükséges kérelmet -, a park már nem nyithatott ki újból. Emiatt a Magyar Nemzeti Cirkusztól és más cirkuszoktól nyugdíjba vonult állatok sorsa kérdésessé vált.

De csak egy időre, ugyanis 2022. április 14-én délelőtt 10 órakor egy teljesen új helyszínen nyílik meg ismét a park. Immáron a Pest megyében található Nagykőrös ad otthont 200 állatnak, akik a korábbinál lényegesen nagyobb területen és sokkal élhetőbb környezetben várják a látogatókat.

Az élményparkba turnusokban lehet bejutni, a látogatók a saját járműveikben ülve járhatják be a rendelkezésre álló területet. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy drága autókkal, féltett kincsekkel nem feltétlenül jó döntés bemenni a részben szabadon kóborló, nagytestű állatok közé.

A belépő ára 2-14 éves korig 2500, idősebbek számára 2990 forintba kerül, az extra szolgáltatások zöme pedig az 500 forintért megváltható zsetonnal vehető igénybe. A nyitvatartás erősen időjárásfüggő lehet, ezért a legfrissebb információkért feltétlenül érdemes ellátogatni a park hivatalos honlapjára az indulás előtt.

Nyitókép: Safari Park Richter