Ittas vezetésért 11 millió forintra büntették a válogatott focistát

Közzétéve:
2020-07-16, 19:05

Oli McBurnie, a Sheffield United játékosa jócskán többet fogyasztott a megengedettnél.

Több mint 11 millió forintnak megfelelő bírságot kapott Oli McBurnie, az angol Premier Leagueben szereplő Sheffield United játékosa. A 24 éves, egyszeres skót válogatott futballistát emellett 16 hónapra eltiltották a vezetéstől.

McBurnie bivalyerős Audijával száguldozva hívta fel magára a figyelmet. A rendőrök megállították, megfújatták vele az alkoholszondát, mely 100 milliliterben 53 mikrógramm alkoholt mutatott ki. A megengedett érték arrafelé ezzel szemben 35 mikrogramm.

McBurnie

A heti 7,7 millió forintnak megfelelő összeget kereső futballista 16 hónapos eltiltását 12 hónapra mérsékelhetik, amennyiben teljesíti az ilyenkor szükséges rehabilitációs kurzust.

„A vádlott jelentős sebességgel hajtott a szabálysértés elkövetésekor. Az őt megállító járőr megdöbbenve tapasztalta az esetet. Az útszéli párbeszédből kiderül, hogy az elkövető „butának” minősítette a saját sebességét” - mondta Philip Morris ügyész.

Az ítélőtábla beszámolója alapján McBurniet lakott területen belül, egy 30-as övezetben állították meg. A futballista nem dohányzik, egy hölgybarátjának vásárolt cigarettát egy trafiknál. A szabálysértés elkövetésekor a nő is az autóban ült. McBurnie nem vette észre, hogy a megengedett sebességnél gyorsabban hajtott. A futballista a tárgyalás estéjén bűnösnek vallotta magát.

„Védencem elismeri, hogy hibázott, elnézést kér, és szörnyen sajnálja, hogy problémát okozott. Nem gondolkodott tiszta fejjel, és bután viselkedett ebben a helyzetben” - mondta John Dye védőügyvéd.

A tavalyi évben Danny Drinkwater, a Chelsea labdarúgója sem vizet ivott azelőtt, hogy iittasan balesetet okozott. Egy manchesteri jótékonysági esten sikerült a kelleténél többször a pohár fenekére néznie. Hasonló esetek azonban nem csak Angliában, hanem nálunk Magyarországon is megtörténnek. Tavaly októberben előbb az egykori Világválogatott Détári Lajost, majd a magyar nemzeti tizenegy középcsatárát, Szalai Ádámot kapcsolták le ittas járművezetés miatt.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

BBC

Kapcsolódó írások

oroszsofőr
2020. augusztus 03.
Oroszország az élmezőnyben foglal helyet az egy főre eső alkoholfogyasztás tekintetében.
Korlátnak csapódott BMW oldalról fotózva
2020. július 01.
Az Újpest egykori labdarúgója mindössze 17 évet élt.

További hírek