Japánban már világmegmentő üzemanyagot is lehet tankolni

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-07-15, 11:22

A SimpleFuel napi 7-8 targonca üzemeltetéséhez elegendő hidrogént tud előálítani.

A Toyota a Motomacsi gyárban üzembe helyezte a SimpleFuel elnevezésű egységét. Ez nem más, mint egy vízbontással működő, hidrogénfejlesztésre szolgáló berendezés, amely tárolni és adagolni is tudja a napenergiával – vagyis megújuló energiával – előállított hidrogént.

A SimpleFuel az üzemben felszerelt napelemekkel termelt áramot felhasználva állítja elő a hidrogént. Az újdonság a gyárban használt abszolút zöld, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó Toyota targoncák számára biztosít helyben előállított üzemanyagot.

A SimpleFuel a Toyota zöld targoncáinak állít elő üzemanyagot

A berendezés per pillanat annyi hidrogént tud előállítani, ami napi hét-nyolc targonca üzemeltetéséhez elegendő.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
Új Corolla ütközik a régivel. Túlélted volna?
2017. május 19.
Az autók biztonságtechnikai szempontból is forradalmi fejlődéseken mentek keresztül. De vajon egy új autóban nagyobb az esély a túlélésre?
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
A legőrültebb autók a 2017-es tokiói autószalonról
2017. november 02.
A japánoktól Európába egészen visszafogott modellek jutnak csak el, de a galéria bemutatja azt is, mit tudnak kihozni magukból, ha a saját közönségüknek gyártanak