kedd - 2022. november 29.
1.5 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Járműveket árverez a NAV, fillérekért lehet Ladát kapni

2021. március 20. | 15:18

841 jármű kerül kalapács alá.

Pénteken tette közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy árverésre bocsát számos, korábban hivatali célokra használt gépjárművet. Személygépjárműveken kívül lehet licitálni motorkerékpárokra, pótkocsikra, autóbuszokra és tehergépkocsikra is. A kikiáltási árak rendkívül változatosak, 12 ezer forint és 30 millió forint között alakulnak.

A legolcsóbb e pillanatban egy 1997-es Daweoo Tico SX, melyben 78 135 kilométer van. 17 ezer forintról indul a licit egy 1989-es Ladára, melyben a mutató 63 026 kilométert számlál.

A drágább oldalon egy 2014-es Nissan Navara, mely 223 ezer kilométert futott, ennek kikiáltási ára 3 294 000 forint. Ár tekintetében egy 2012-es Mercedes-Benz Actros 3241 B betonkeverő viszi a prímet, mely 30 millió forintot kóstál.

Az árverési hirdetmények a járművek részletes adatlapjával az e-arveres.mnv.hu weboldalon tekinthetők meg. A menüben a felső fülön az Ingóságokra kell kattintani, ezt követően az alkategóriák között a "Gépjárű, alkatrész" pontot kiválasztva beállítható az árintervallum is. A "Szűrés" gombra klikkelve listáza a rendszer azokat a járműveket, melyekre lehet licitálni. A táblázat különféle szempontok alapján rendezhető.

Fontos információ, hogy a gépjárművek kikiáltási ára szerepel a táblázatban. A járművekre a megadott licitlépcső alapján lehet licitálni a tétel adatokban szereplő árverési biztosíték megfizetésével, amit átutalással lehet teljesíteni.

A rendkívül olcsó járművek között több roncs, teljesen üzemképtelen is található. Vannak azonban a listában jó állapotú használt autók is, érvényes műszaki engedéllyel. Az autók műszaki állapotuk tekintetében hagynak maguk után kívánni valót, ami a leírásokból egyértelműen ki is derül. Sok esetben hosszabb ideje, leállított állapotú kocsikról van szó, melyek karosszériája és belső tere is szennyezett, alapos tisztítást igényel. Beindításuk az akkumulátor lemerítéséből fakadóan önerőből lehetetlen.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!