Jól indul az október az autósoknak: olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-09-30, 10:10

Hétindító hírnek ez több, mint kiváló!

Remekül indul ez a hét az autósoknak, a MOL ugyanis szerdától bruttó 2-2 forinttal csökkenti a benzin és a gázolaj literenkénti átlagárát a magyarországi kutakon. A 95-ös benzin átlagára így 389 forintra változik, a gázolaj átlagára 415 forint lesz.

Szeptember közepén dróntámadás érte a világ legnagyobb olajfinomítóját, ez pedig igen erős pánikot okozott eleinte az olajpiacon. Magyarországon is érezhető volt a támadás hatása, pár nap alatt 14 forintot drágult a benzin, a gázolaj átlagára pedig 9 forinttal kúszott feljebb.

Október másodikától olcsóbb lesz a tankolás Magyarországon

A múlt héten szerencsére stabilizálódott az olajpiac, a Brent közel 65 dolláros hórdónkénti ára 6,5 százalékot zuhant 7 nap leforgása alatt. Sajnos a forint is tovább gyengült a dollárral szemben, de a szakértők így is 4-5 forintos árcsökkentést vizionáltak vasárnap.

Ez végül nem jött be, mint feljebb írtam, a benzin és a gázolaj ára is 2-2 forinttal csökken a hét közepétől. De az autósok így is örülhetnek, jól indul az október, remélhetőleg a forint valamikor erősödésbe kezd, és akkor vélhetően további árcsökkentésekről tudunk majd beszámolni itt az Alapjáraton.

Ha érdekelnek az autóipar legfrissebb hírei, akkor nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Shaquille O’Neal arca szemből
2019. október 02.
Örvendhetnek a dízelesek.
Üzemanyagot tankolnak egy kocsiba
2020. február 24.
Nem sokkal lesz drágább a gázolaj, mint a benzin.

További hírek