Júliusban érkezik az elektromos Lotus Type 130

Közzétéve:
2019-06-03, 14:15

A Lotus 11 éve nem mutatott be új modellt, júliusban azonban érkezik a Type 130 hiperautó

A 71 éves brit sportkocsi gyártó júliusban mutatja be az új elektromos hiperautóját, amely a 2008-ban debütált Evora óta az első. Néhány hónappal ezelőtt, a Shanghai Autószalonon hivatalossá vált, hogy a Type 130 névre keresztelték.

A Geely nem kevés pénzt öl a brit gyártóba, ugyanis az úttörő fejlesztések és teljesítmény tekintetében a csoport arcának szánja. Ehhez a csoporthoz tartozik még a Volvo, a Polestar és a LEVC, vagyis a London Electric Vehicle Company.

Lotus Type 130 elektromos töltő csatlakozójának borítása

A július 16-án Londonban egy zártkörű rendezvényen debütáló elektromos autóból a nevéhez hűen mindössze 130 darabot készítenek majd. Nem tudni viszont, hogy fog kinézni, mennyibe fog kerülni, illetve milyen gyors lesz. A Lotus hetheli létesítményében gyártják majd, amely 1966 óta üzemel. A gyártást 2020 elején kezdik meg.

A Williams Advanced Engineering stratégiai fúziójának köszönhetően a fejlett hajtáslánc-technológia, illetve kutatás és fejlesztés egész biztosan eredményes lesz, mivel rengeteg tapasztalata van már a gyártónak ebben a szegmensben.

Kapcsolódó írások

Lotus Evija
2019. július 18.
A Lotus Evija limitált számban fog készülni, és mondanom sem kell, nem lesz olcsó mulatság…
Az átalakított Lotus Exige S V6 oldalról fotózva
2019. szeptember 09.
A V6-os Lotus Exige S volánja mögött minden megtett kilométer valódi öröm.

További hírek