vasárnap - 2023. március 26.
17 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 607 Ft
100 652 Ft
D 605 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Június elején folytatódhat a termelés Oroszország legnagyobb autógyártójának üzemében

2022. május 26. | 00:10

Sajtóhírek szerint az Avtovaznál ismét elindulhatnak a gépek, a gyártást korábban az orosz-ukrán háború miatt fellépő alkatrészhiány miatt kellett leállítani.

Június elején folytatódhat a termelés az Avtovaz üzemében, idézi a RIA Novosztyi orosz hírügynökség a vállalat új vezérigazgatóját, Maxim Szokolovot.

Oroszország legnagyobb autógyártója az Ukrajnában zajló háború miatt kialakult alkatrészhiányra hivatkozva állította le a gyártást márciusban. A vállalatban korábban 68 százalékos részesedéssel rendelkezett a Renault, ám a franciák a NAMI orosz kutatóintézetnek adták el tulajdoni hányadukat. A megállapodás értelmében az új tulajdonos jelképes összeget, mindössze 1 rubelt fizetett.

Az orosz kereskedelmi minisztériumtól származó információk szerint a Renault 5-6 évig fenntarthatná a visszavásárlási jogot, a Moszkvában lévő gyár felett mindenesetre a jövőben a város önkormányzata venné át az irányítást. Az orosz kormány az ország piacáról kivonuló többi nyugati vállalat kapcsán hasonló lépéseket tervez. A Lada márkát gyártó üzemben a hírek szerint jövő hónaptól a négynapos munkahét bevezetését tervezik, hogy ne kelljen hosszabb leállásokat eszközölniük.

Nyitókép: Depositphotos

Itt az első igazi BMW Alpina A 6,3 literes, mindenható V8-as – Mercedes-Benz 600

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!