Janis McDavid a németországi Hamburgban, végtagok nélkül látta meg a napvilágot. A 29 éves férfit a karok és a lábak hiánya nem akadályozza meg abban, hogy autóvezetőként részt vegyen a közlekedésben. McDavid egy speciálisan átalakított Mercedes Sprinterrel jár, mely szabadságot és függetlenséget ad számára. Hogyan is lehetséges mindez? A Mercedes által a YouTube-ra feltöltött videóból kiderül. Kattints ide, ha nem indul a lenti lejátszón a videó!

McDavid a kerekesszékében ülve tudja megközelíteni a járművet. A hátsó ajtók gombnyomásra automatikusan nyílnak, a rámpa leereszkedik, McDavid felhajt rá, így a kerekesszéket le tudja parkolni az autó csomagterében. A hátsó ajtó becsukását követően McDavid kimászik a székből, egy speciálisan kialakított lépcső segítségével a vezetőülésbe ül, majd a kulcsot a középkonzolon kialakított gyújtáskapcsolóba helyezi. Ezt követően bekapcsolja a biztonsági övet, és már indítja is a motort. Az autó indulás előtt lefuttatja az irányító berendezések diagnosztikai ellenőrzését.

McDavidtől jobbra található a különböző funkciókat ellátó irányítópanel, melynek tetején a sebességi fokozat választó helyezkedik el. A sofőrtől balra lévő joystick az autó irányítását teszi lehetővé, ám nem csak a kormányzásért felelős. A kart hátrafelé húzva lehet gyorsítani, előrefelé tolva pedig lassítani. Ez a biztonsági mechanizmus meggátolja, hogy McDavid egy véletlen mozdulatnak köszönhetően a gázt nyomja a fék helyett.

„Az életben nem a problémákra, hanem a lehetőségekre kell összpontosítani” - vallja McDavid.

Ő pedig pontosan ezt a felfogást követi. A technológia nagyszerű dolgokra képes, számos ember számára tesz lehetővé korábban elérhetetlennek hitt dolgokat. McDavid számára az autóvezetés a szabadság és a függetlenség érzését adja meg.