Katonai jármű vontatott egy Szu-34-es vadászbombázót az autópályán

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-11-04, 14:07

Egyet tippelhetsz, hol történt!

Békésen autózott egy férfi Oroszországban az egyik autópályán, amikor észlelte, hogy előtte valami monstrum tornyosul. Amikor közelebb ért, akkor látta, hogy egy Szu-34-es vadászbombázó gurul a külső sávban (a nagy hatótávolságú repülőgép a leállósávot is elfoglalta). A férfi a kocsijába szerelt fedélzeti kamerájával megörökítette a nem mindennapi pillanatot.

A The Aviationist nevű portál úgy tudja, hogy a gép a közelmúltban kisebb balesetet szenvedett, szóval elég furcsa, hogy a saját kerekein gurult el egyik helyről a másikra a kéthajtóműves vasmadár. Tőlünk nyugatabbra ugyanis az a szokás, hogy a vadászgépeket szétszerelik, és teherautókra pakolva furikázzák őket, általában letakarva, hogy a kíváncsi szemek ne láthassanak semmit.

Orosz vadászrepülő hátulról fotózva

A szóban forgó Szu-34-esről (aminek a NATO-n belül Fullback a hívójele) a szárnyakat és a vízszintes vezérsíkokat is leszerelték, máskülönben elég nehézkes lett volna a vontatása az autópályán. Az éjszakai bevetésekre is képes vadászgépet egy katonai teherautó vonszolta maga után, a két gép összekötéséről egy vontatórúd gondoskodott (korábban vontatókötelet írtam, ami helytelen volt, köszönöm kedves olvasóinknak, hogy erre felhívták a figyelmemet).

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Gödörbe zuhant Lada
2019. november 20.
Csőtörés miatt szakadt be a beton az autó alatt.
Gumit égető mercis oldalról
2019. december 09.
Ha azt hitted, hogy nem mutatunk videót, akkor nagyot tévedtél.

További hírek