Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 02.
3 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Kevesebb, mint 30 másodperc alatt lopott Teslát egy tolvajpáros

2019. augusztus 26. | 13:04

Ponofegyszerű módszerrel törték fel a Teslát.

Újfent bebizonyosodott, mennyire könnyű ellopni egy kulcs nélküli autót. Pár napja Londonban egy tolvajpáros kevesebb, mint 30 másodperc alatt lovasított meg egy utcafronton ácsorgó Teslát.

A kulcs nélküli autó (keyless car) kinyitása kényelmi szempontból nagyon jó, de ezeknek a típusoknak nagy hátránya, hogy bizony könnyen ellophatóak. Ezt mutatta be a londoni tolvajpáros is. Az egyik tolvaj odasétált a bejárati ajtóhoz, és egy jelerősítőt a magasra tartva tovább tudta küldeni a kulcs jelét a társának, aki a 90 ezer fontot (33 millió forint) érő Tesla Model S mellett állva várt arra, hogy kinyithassa az ajtót, és beindíthassa a kocsit. A jelerősítő pillanatok alatt befogta a kulcs jelét, így a két tolvaj gyorsan el tudott menni a helyszínről.

Több módszerrel is lehet védekezni egyébként a tolvajok ellen, megoldást jelenthet például az, ha a tulajdonos kikapcsoltatja a keyless funkciót. Egyes luxuskocsikhoz pedig olyan digitális kulcs jár, amely csak akkor sugároz jelet, ha mozgásban van. Vagyis ha a kulcs csak ott hever valahol a lakásban, akkor a tolvajok elvileg hoppon maradnak.

Természetesen az is jó megoldás, ha a digitális kulcsot nem az ajtó közelében dobja le az autótulaj, mert ezeknek a jelerősítőknek (legalábbis az olcsóbb verzióknak) sem végtelen a hatótávja. Az a biztos, ha a kulcsot még egy jól szigetelő tárolóba is beletesszük, figyelem teslások, az alufólia nem számít annak.

Ha Te is gondolkozol valamelyik modell vásárlásán akkor látogass el a Tesla.hu weboldalra vagy keresd Mudri Dánielt (+36203663447) a MAH Zrt. vezető értékesítőjét.

 

Pszichopatabiztos-rendszert fejlesztettek a japánok a gyalogosok védelmére A zebra közepén gázolt el egy idős nőt a figyelmetlen sofőr Szombathelyen

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!