Utánajártunk, hogy az ünnepi nyitva tartás érinti-e a töltőállomásokat.

A karácsonyi nyitva tartás sok embernek okozhat bosszúságot, mivel az ünnepi készülődés közepette könnyen kiderülhet, hogy esetleg elfelejtettünk valamit, elfogyott a tej vagy épp nincs benzin az autóban. Az ünnepek alatt azonban sok bolt és üzlet zárva van, hiszen az ott dolgozóknak is kijár néhány nap pihenés.

Mi a helyzet azonban a töltőállomásokkal? Azt tudjuk, hogy a rendfenntartók, rendőrök, mentők, tűzoltók dolgoznak az ünnepek alatt és sok élelmiszerüzlet-lánc is nyitva van még legkésőbb december 24-ig, így azt is elvárhatnánk, hogy a benzinkutakon is még fénylő ablakok és használható töltőpisztolyok várjanak. Hiszen bármi is történjen, üzemanyagra mindig szükség van!

A benzinkutakon azonban nem csak üzemanyagot szokás már manapság venni, vannak, akik az utolsó pillanatra hagyott bevásárlást is itt intézik. A Shell a Tescóval, az OMV pedig a Sparral kötött megegyezése keretében üzemeltet mini shopokat a saját töltőállomásaikon, ahol rengeteg dolgot lehet vásárolni. Akik esetleg így akarnák megoldani az ünnepi shopingot, számukra jó hírünk van: az ünnepi nyitva tartás hasonló lesz a Shell és OMV töltőállomásain, mint a korábbi években.

Megkérdeztük mindkét vállalatot, nyitva lesznek-e benzinkútjaik december 24-én, illetve az ott található Tesco, illetve Spar kisboltok. A Shell azt írta, hogy

"a kútjaikon működő shopok, illetve Tesco mini shopok nyitva lesznek december 24-én".

A SPAR Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója, Heiszler Gabriella bejelentette, hogy a saját üzemeltetésű egységeinek többségét zárva tartják december 24-én. Ez alól kivételt jelentenek az INTERSPAR-ok és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketek.

A franchise üzletek azonban, azaz a SPAR partner, SPAR market, valamint a töltőállomásokon található üzletek, mint az OMV-SPAR express, Orlen-DESPAR maguk döntenek a nyitvatartásról, mivel működtetésük e tekintetben független a SPAR Magyarországtól.

Az OMV megerősítette mindezt lapunk számára, és a Shellhez hasonló választ adott:

"A hazai gyakorlat szerint a töltőállomásaink nyitva tartanak az ünnepek alatt, illetve azokon a kutakon, ahol ilyenek találhatók, ott a shopok és Spar express üzletek is."

Tehát a korábbi évekhez hasonlóan most is tudunk még tankolni, vagy kisebb bevásárlásokat végezni a Shellnél és az OMV-nél is. Emellett ez azért is jó, mert, ha esetleg valakinek csak pékárura, vagy más élelmiszerre van szüksége, viszont a közeli bolt már bezárt az ünnep miatt, a töltőállomások még jelenthetnek egy utolsó lehetőséget.

OMV, Shell