2019. július 13. | 09:50

Nem így tervezte ezt a babaváró bulit.

Az ausztrál rendőrség gondatlan vezetés miatt súlyos büntetést szabott ki arra a férfira, akinek az autója kigyulladt a babaváró bulija közepén.

Ausztráliában is nagy hagyománya van annak, hogy a baba nemét valamilyen ünnepélyes, vicces módon jelentsék be a leendő szülők a családtagoknak, barátoknak. Samuel Montesalvo azt találta ki, hogy színes abroncsokat (ez esetben kék színűeket) égetve hozza a világ tudtára, hogy neki kisfia lesz.

A terv hibátlannak tűnt, de aztán az autója (egy fekete Holden Commodore) hirtelen lángra kapott (ami nem csoda, a gumi igen gyúlékony, itt pedig bőven kijutott a súrlódási hőből. Arról nem is beszélve, hogy a végén már a fékdobok is izzásig hevültek), Montesalvo pedig azonnal elhagyta a járművet. Valaki mindezt fel is vette, mert az autó fölött ott körözött egy drón.

A rendőrség nagyon nem szereti az efféle akciókat arrafelé, úgyhogy várható volt, hogy a 30 éves férfi nem jön majd ki jól az ügyből: első körben megbüntették 1 000 ausztrál dollárra (cirka 200 ezer forintra), aztán a jogosítványát is bevonták 6 hónapra.