Emberölés a vád azzal a huszonéves férfival szemben, aki gépkocsijával elütötte a szerelmi háromszög másik férfi tagját.

A konfliktus akkor kezdett kiéleződni kettőjük között, amikor a vádlott elkezdte üzenetekkel bombázni a sértettel párkapcsolatot ápoló nőt. A barátnőjét védő férfi nem vette jó néven és megkérte a másikat, hogy válasszon magának egy olyan lányt, aki vevő a szövegére.

Néhány nappal később lebeszéltek egy találkát, hogy eldöntsék, ki az erősebb. A sértett gyalog, a vádlott viszont autóval közelítette meg a helyszínt. Utóbbi, ahogy meglátta szerelmi riválisát, felgyorsított 60-65 km/órára, majd a sértett irányába haladt.

A másik férfi felkapta a fejét és el is ugrott a jármű elől, de az a bal lábát még így is elérte. A vádirat szerint a sértett élete csak egy hajszálon múlott, majdnem sikerült őt halálra gázolni fényes nappal. Az erről készült felvételt ide kattintva nézheted meg. A sofőr a helyszínen maradt, de nem szállt ki a kocsijából, csak azt kiabálta ki az ablakon, hogy „Mondtam, hogy úgy is meghalsz!” A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel bicegett haza.

Az ügyészség azt kérte a bíróságtól, hogy ítélje öt év börtönbüntetésre a vádlottat, akit a járművezetéstől és a közügyektől is eltilthatnak ugyanennyi időre – amennyiben a férfi beismerő vallomást tesz és nem kéri a tárgyalás megtartását. Az üggyel a Nyíregyházi Törvényszék foglalkozik a továbbiakban.

Nyitókép forrása: Pixabay