2022. október 20. | 11:10

Nem a járvány miatt.

Komlón az önkormányzat szerint 25%-os áram és fűtésienergia megtakarításra van szükség. Ezt részben a település közvilágításának korlátozásával igyekeznek megoldani.

A település csak akkor kap kormányzati támogatást, ha helyben is kidolgozzák, hogyan tudnak takarékoskodni. Komló képviselő-testülete az intézkedéscsomag részeként este 22 óra és hajnali 4 óra között megszüntetné a közvilágítást.

Polics József, Komló polgármestere szerint ezt a javaslatot akkor tudják bevezetni, ha kijárási tilalmat is elrendelnek ezen időszakon belül, ahogyan a koronavírus-járványra hivatkozva is megtették azt korábban. Most a közbiztonság indokolná ezt az intézkedést a polgármester szerint.

Ha nem tudnak elrendelni kijárási tilalmat, akkor a rendőrség valamint a polgárőrség segítségét kérné a település első embere, hozzájuk csatlakozhatnának helyiek.

Más intézkedéseket is terveznek. Az óvodákban nyitvatartási időben legfeljebb 20 Celsius fok lenne, más időszakokban pedig 16 fok lenne a hőmérséklet. A komlói színház április 30-ig zárva lesz, és változások lesznek az önkormányzati hivatal működési rendjében is.

Nyitókép: Pixabay