2024. május 02. | 23:35

Autójában aludt, a munkahelyén fürdött, ám hiába élt Elon Musk vágyainak megfelelően, ez is kevésnek bizonyult.

A múlt héten látott napvilágot a hír, hogy a Tesla több mint 14 ezer alkalmazottjának mondott fel. Ez jelentős, 10%-os létszámcsökkentést jelent.

Az autógyártó egyik alkalmazottjának történetét sokan megosztották a közösségi médiában. A sztori a LinkedIn felületén lett felkapott.

Nico Murillo 2019 óta dolgozott a Tesla kaliforniai Fremont üzemében. Eleinte termelési munkatárs volt, ám gyorsan lépdelt előre a ranglétrán. 2020-ba már vezető termelési munkatársként tevékenykedett, egy évre rá pedig termelésszervezőnek mondhatta magát.

Karrierje azonban a múlt héten váratlanul véget ért az elektromos autókat gyártó vállalatnál. Ez sok más ott dolgozóval megtörtént, Nico azonban nagyon nem számított erre.

Murillo posztjában leírta, hogy 2023-ban munkanapokon az autójában aludt, hogy így is időt spóroljon a munkába járásal. A gyárban zuhanyzott és egy parkolóban aludt. Vacsoráráját a mikróban melegítette meg a pihenőszobában.

Bár alárendelte életét a munkájának, ettől még ugyanúgy elbocsátották mint sok ezer társát. Mindezt ráadásul egy e-mail formájában közölték vele.

Az elektronikus üzenetet reggel küldték el számára, aznap már nem is tudott belépni a gyár területére. A biztonsági őr visszafordította, letiltották a hozzáféréseit.

Murillo története nem egyedi. A LinkedInen egy másik korábbi Tesla-alkalmazott is megosztotta hasonló élményét.

Depositphotos