Társszerző: Hajdu Balázs

A normális kerékvágás szerint működnek a Fiat Chrysler gyárai Olaszországban, annak ellenére, hogy a kormány az egész országra kiterjesztette a koronavírus miatt életbe léptetett karantént. Az intézkedések nem tiltják a munkavállalóknak, hogy bemenjenek dolgozni - legalábbis egyelőre.

Az FCA csoport 16 gyáregységgel rendelkezik Olaszországban. Többek között a Fiat, az Alfa Romeo és a Jeep modellek, valamint azok motorjai készülnek itt.

Fiat gyártás

A kormány iránymutatásának megfelelően számos biztonsági intézkedést vezettek be a vállalatnál.

„A Fiat Chrysler Automobiles csoport mindent megtesz az üzletmenet folytonosságának biztosításáért, természetesen a kormány és az egészségügyi hatóságok iránymutatásával összhangban. Jelenleg a normális munkamenet szerint dolgoznak az olaszországi gyárainkban. Kiterjesztett megelőző intézkedéseket alkalmazunk az ellátási lánc folyamatos működése érdekében. Továbbra is nyomon követjük a helyzet alakulását, és a dolgozóink biztonságát szem előtt tartva hozunk további döntéseket” - állt az FCA közleményében.

A Fiat a közelmúltban mutatta be a tisztán elektromos, harmadik generációs 500-as modellt. A leleplezésre készített videót Milánóban forgatták – éppen itt a legsúlyosabb a koronavírus fertőzöttek helyzete. Az autót eredetileg a Genfi Autószalonon mutatták volna be, amin az Alapjárat csapata is részt vett volna, ám az eseményt biztonsági okokból törölték. A Ferrari gyárában is minden a normális kerékvágás szerint zajlik, pedig az ő főhadiszállásuk is a leginkább érintett régióban helyezkedik el.