vasárnap - 2022. december 04.
7 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 695 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Knight Rider rajongók most figyeljetek!

2020. június 03. | 13:10

A használtautó.hu oldalon felbukkant egy eladó, magyar rendszámmal rendelkező KITT-replika.

Az 1982-től 1992-ig gyártott harmadik generációs Pontiac Firebird Trans Am igazi kultautóvá vált, amelyben nem kis szerepe van a nagy sikerű, 1982 és 1986 között forgatott Knight Rider TV-sorozatnak. David Hasselhoff (a sorozatban Michael Knight) és a mesterséges intelligenciával rendelkező beszélő autójának (KITT) kalandjai egy generáció emlékezetébe égtek bele kitörölhetetlenül.

Nem csoda hát, hogy a sorozatbeli autó megannyi embert inspirált már arra (és valószínűleg fog a jövőben is), hogy elkészítse saját átalakított Pontiac Firebird Trans Am járművét. A képek alapján egy szépen megépített KITT-replika kelleti magát a használtautó.hu oldalon, ami ráadásul magyar rendszámos és érvényes műszakival is rendelkezik. A hirdetés szövege alább olvasható:

„Gyűjteményből, eladóvá vált K. I.TT REPLIKA, a külső megjelenése 99% ban megegyezik az eredeti filmben / sorozatban szereplő autóval. A belső kárpitok és műszerek, valamint a kormány és a műszerfal gyári állapotú, A 2.8 as v6 os egyedi kipufogórendszer segítségével V8 as hangzásélményt tesz lehetővé, amellet hogy napi használatra alkalmas, bár jelenleg hobby autónak van tartva. Az építés kb 3 évet vett igénybe. Alkudozásra a kocsi mellett készpénz felmutatásával lehetséges, a legtöbb autós találkozón megtekinthető a jármű. A jármű előre egyeztetett időpontban tekinthető meg, komoly érdeklődés esetében. A gépjármű gyönyörű tükör csillogású fekete fényezést kapott. A gépjármű eladásának az oka hogy egy másik legenda érkezik a gyűjteménybe A gépjárművel való közlekedés is maga az élmény mind a hangja, mind a kinézete, mind az amerikai vezetési élmény, mind az emberek reakciója okán. És egy pár megelőző kérdés. Nem. Nem gyártottak ilyen autót mind átalakítás eredménye. Nem. Nem ismerem a David Hasselhoffot Nem. Nem tud repülni Igen. Van alatta katalizátor (asszem) és alatta is marad. Nem. Nem hibátlan az autó de bárhová bármikor el mernék vele indulni, mert egy karbantartott, jó állapotú jármű. Nem. Nem gyenge a 2.8 as motor véleményem szerint és az itthoni forgalomban ésszerűbb választás mint a V8. Szükség esetén friss műszakival is, csak mert tudom, hogy a műszakilag kiváló állapotú. Minden mást a képek elmesélnek.”

A hirdetés legfontosabb adatai:

  • Évjárat: 1989
  • Ár: 4 500 000 Ft
  • Km: 193 770
  • Motor: 2.8 V6

Ugyan a hirdetés nem említi a motor pontos erejét, feltehetőleg 135 lóerős, amennyiben nem piszkálták a gyári teljesítményt. Érdekesség, hogy az autót a széria elején egy 90 lóerős 2,5 literessel is árulták. Később volt 240 lovas, 5,7 literes V8-as is, illetve 3,8 literes turbós V6-os 250 lóerővel, amelyek a motorpaletta legtetejét jelentették.

Hasznaltauto

Wikipedia

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!