Az angliai Edgworth településen élő Andrea Wilkinson megunta, hogy vidéki háza előtt túlságosan nagy sebességgel haladnak az autósok, ezért kövekből készített fekvőrendőrt telepített az útra. A környéken élő korábban szerették volna elérni, hogy helyezzenek ki 30 km/h-s sebességkorlátozást jelző táblákat, ám a kezdeményezés süket fülekre talált az önkormányzatnál. Wilkinson egy Facebook csoportban jelezte, hogy saját kezébe fogja venni az ügyet.

Az 51 éves angol nő be is váltotta ígéretét, ám 2 nappal később egy Amy Leadbeater nevű jogász azt állította, hogy Audijával ráhajtott a kövekre, emiatt autójában 1200 fontos (közel félmillió forintos) kár keletkezett, amit Andrea Wilkinsonon kívánt behajtani. Az összeg a turbóegység állítólagos meghibásodása miatt nőtt ennyire magasra.

Az esetet egy helyi gazda is látta, szerint Leadbeater kisasszony nem hajtott át az akadályon, a keletkezett kár mértékét pedig erősen eltúlozta. Wilkinson elismerte, hogy ő építette a fekvőrendőrt, a bíróság viszont nem találta őt vétkesnek a károkozásban.

„Nagyjából este 10 óra környékén jártam a helyszínen. A fényszóróim megvilágították az úton lévő köveket, próbálta kikerülni őket, de nem sikerült. Hatalmas csattanást hallottam, azonnal meg kellett állnom. Bekapcsoltam a vészvillogót, körülbelül két perccel később érkezett egy másik autós, aki szintén megállt. A kövek ott hevertek az út közepén, nyilvánvalóan valaki szándékosan helyezte oda őket. A nővéremmel ketten próbáltuk az akadályt elmozdítani az útról, amikor az egyik ház ablakából sértő szavakat kiabáltak felénk. Már éppen távozni akartunk, amikor ezek az emberek kijöttek, majd 20-30 percig folyt a diskurzus. Szinte mindenki teljesen részeg volt. Andrea először agresszíven viselkedett, majd elnézést kért. Egy ponton mindenesetre bevallotta, hogy ő tette oda a köveket” – mondta Leadbeater a bíróság előtt.

A döntéshozók Adam Hinchcliff autószerelő mérnököt hívták szakértőnek az esethez, akitől azt kérdezték, okozhat-e egy ilyen ütközés komoly problémákat a turbóval.

„Az autón egy futóműbeállításon kívül nem kellett más beavatkozást elvégezni. Az ütközéstől a turbó nem sérülhetett” – felelte Hinchcliff.

Ezek után már az is megkérdőjelezhető, vajon az Audi sofőrje valóban áthajtott-e az akadályon. Andrea Wilkinson megoldása elsőre ugyan jogosnak tűnhet, hiszen senki nem szereti látni, ahogy a háza előtti szűk utcában nagy sebességgel közlekednek az autósok. A dolog rendezésére mindenesetre létezik más megoldás is azon kívül, hogy valaki köveket rak az út közepére.