2022. március 18. | 12:40

A tolvajok három egymást követő napon csapolták a houstoni töltőállomás földalatti tartályait.

1000 gallon, azaz közel 3800 liter gázolajat loptak el egy Houstonban található benzinkútról. A tolvajok egy egyterű autóval a töltőállomás földalatti tartályának fedelére parkoltak, és onnan szivattyúzták ki az üzemanyagot. A fent említett mennyiséget három egymást követő napon visszatérve tulajdonították el.

Jerry Thayil, a benzinkút tulajdonosa a KHOU 11 hírcsatornának elmondta, a töltőállomás biztonsági kamerájának felvételén látták, ahogy az egyterű jármű 15-20 percig várakozik, majd elhajt a helyszínről. Thayil szerint az elkövetők az autó alján lévő csapóajtón keresztül, egy szivattyú segítségével jutottak hozzá az üzemanyaghoz. A földalatti tárolók fedelét zárva tartják, így egyelőre nem világos, hogyan férhettek hozzá a tolvajok. A bűnözők negyedszer is megkísérelték a műveletet, ám a tulajdonos órákkal azelőtt jelentette az esetet a rendőrségnek.

A tolvajok nagyjából 5 ezer dolláros kárt okoztak a benzinkútnak, ami forintba átszámítva meghaladja az 1,5 milliós összeget. A felvételeken látszik, hogy egy fekete Porsche is a helyszínre érkezett a feltehetően Chrysler típusú egyterűvel együtt, így a hatóságok a konkrét elkövetőkön kívül bűntársak után is nyomoznak.

A hírek szerint nem ez a houstoni töltőállomás volt az egyetlen, ahol bűnözők fosztogattak. Egy másik elkövetői csoport 8 ezer dollár, azaz 2,6 millió forint értékben loptak el 6600 liter gázolajat. A rendőrségtől származó információk alapján a tolvajok különböző járművekkel valósították meg a törvényellenes cselekményt.

Körülbelül egy héttel ezelőtt óriási pánikroham tört rá a magyar autósokra, miután felröppent, hogy a hosszú hétvégére nem marad elegendő üzemanyag a kutakon. A múlt héten csütörtökön rendhagyó időpontban, 21:30-kor tartott kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentéseket tett a benzinárstoppal és az üzemanyagok jövedéki adójával kapcsolatban, miközben Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatója igyekezett megnyugtatni a közvéleményt az üzemanyag-ellátás zavartalanságáról.