2022. január 26. | 10:38

Úgy néz ki, hogy a modell fejlesztése a végéhez közeledik.

A hírek szerint valamivel több mint 5000 lóerővel rendelkező Devel Sixteen szuperautó prototípusa kimerészkedett az olasz közutakra, a fenevad bejáratásáról videó is készült.

A 2006-ban alapított, dubaji székhelyű márka 2019-ben szerette volna bemutatni a kocsit, de erre végül nem került sor. Mostanáig nem is igazán lehetett arról hallani, hogy haladnak a projekttel, erre most előkerült egy prototípus a semmiből, ami arra utal, hogy a Devel Sixteen lassan megérhet a sorozatgyártásra.

A csúcsverziót állítólag egy 12,3 literes, 16 hengeres motor hajtja, aminek összteljesítménye 5007 lóerő, a kocsi végsebessége állítólag 515 km/óra. A fekete-fehér színű Sixteen kifejezetten fenyegetően néz ki, amihez kétségtelenül hozzájárul a különleges hátsó formavilág a Batmobile-szerű kipufogókkal és a nagy szárnnyal.

Az 5000 lóerős változatot a versenypályára szánja a gyártó, az utcai verzió 2000 lóerővel gyengébb lesz a CarBuzz magazin értesülése szerint. Egy V8-as motorral szerelt, szerényebb teljesítményű kivitel is érkezhet, a gyengébb kifejezés alatt egy 1500 lóerős járművet kell érteni…

A videóban vélhetően egy kisebb teljesítményű modell látható, de még így is elég nagy feltűnést keltett, hangzásban és megjelenésben is eléggé kitűnt a körülötte látható autók közül.

Amikor a Devel Sixteen végül megérkezik, a V8-as alapmodell ára 1,6 millió dollár lesz. 200 000 dolláros felárért cserébe állítólag nyolc hengerrel többet kap az ember, ami rögvest megduplázza az autó teljesítményét. A kizárólag versenypályákra szánt, 16 hengeres motorral szerelt kivitel a 2 millió dolláros árat is meghaladja majd. A magas árak ellenére nagy az érdeklődés a Devel iránt, tartja magát a pletyka, miszerint már 2019-ben kétéves várólista állt össze.