szerda - 2023. május 31.
24 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 574 Ft
100 626 Ft
D 555 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Közutasok munkagépének csapódott egy opeles az M3-ason

2021. április 29. | 23:36

Az utolsó pillanatban eszmélt a sofőr, de akkor már túl késő volt.

Az M3-as autópálya főváros felé vezető szakaszán, a 21-es kilométerkő környékén dolgozó munkások életét veszélyzetette egy Opel sofőrje. A sofőr a belső sávban autózott, ahol a közutasok munkaterületét biztosító munkagépnek ütközött. A kocsi első lökhárítója arról árulkodik, nem ez volt az első baleset, amelyben érintett volt.

Az energiaelnyelő berendezésnek köszönhető csupán, hogy senki nem sérült meg a becsapódást követően. A munkaterületre digitális kijelzővel, majd két lépcsős sebességkorlátozó táblával figyelmeztették az autósokat. A személygépjármű sofőrje úgy látszik, sem a 100 km/h-s, sem a 80 km/h-s sebességkorlátozó táblát, valamint a munkavégzésre és a sávelhagyásra figyelmeztető közúti jelzéseket sem észlelte.

Az energiaelnyelő modult az utolsó pillanatban észlelhette a sofőr, így annyira le tudott fékezni, hogy ne történjen tragédia. Bár személyi sérülés nem történt, a Magyar Közút korábban felhívta rá a figyelmet, hogy ezek az eszközök 3-5 millió forintba kerülnek. Sajnos az őket érő legkisebb sérülés esetén is totálkárosnak minősülnek. Átlagosan havi rendszerességgel törnek össze egy ilyen eszközt a hazai utakon a figyelmetlen sofőrök, ám az április sűrűnek bizonyul, ez volt a második ilyen eset a hónapban.

A közutasok azt kérik az autósoktól, hogy ne rutinból vezessenek, hanem figyeljék a táblákat és ügyeljenek a munkások biztonságára.

Egy lépéssel közelebb a Forma-1-hez Keszthelyi Vivien F1: Hamilton fontos bejelentést tett a jövője kapcsán

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!