2022. november 06. | 08:35

Az év 11. hónapjában rendszerint a prosztatarák-szűrések fontosságára hívják fel a figyelmet, az olasz gyártó ezzel a kampánnyal csatlakozik a kezdeményezéshez.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, a világ számos pontján szerveznek felvonulásokat, megmozdulásokat, ahol a szimpatizánsok egy rózsaszín szalaggal csatlakozhatnak a felhíváshoz. A naptári ősz második hónapja a november, ami az angol „moustache”, azaz bajusz szó kezdőbetűje nyomán Movemberként is fut.

Az arcszőrzet hagyományosan a férfiak külső sajátossága, ebben a hónapban ennek megfelelően a prosztatarák és egyéb férfibetegségek megelőzését elősegítő szűrések fontosságára hívják fel a figyelmet.

A Lamborghini is csatlakozik a Movember mozgalomhoz | Fotó: Lamborghini

Ehhez kapcsolódik a Lamborghini világméretű kampánya is, melynek keretében az olasz gyártó autóinak elejére egy bajuszmintát festenek fel, az érdeklődők pedig a márkakereskedésekben próbálhatják ki a járműveket. Az olasz vállalat emellett különleges eseményekre szóló belépőket és élményeket árul, a befolyt összeget pedig a Movember kezdeményezés támogatására fordítják. Az élménycsomagok között a Goodwood-i Sebességfesztiválra, a 2023-as Forma-1-es Ausztrál Nagydíjra, vagy éppen a Passione Italia Weekend autós rendezvényre is lehet VIP-jegyeket vásárolni.

Akik más módon szeretnék támogatni ezt a nemes ügyet, megvásárolhatják a Lamborghini Huracan GT3 EVO, vagy a Countach LPI 800-4 kicsinyített mását, Jorge Martin Ducati versenymotorjának kipufogórendszerét, illetve a Bridgestone által felajánlott, exkluzív golffelszerelést.

Tavaly összesen 92 Lamborghini kereskedés vett részt a Movember mozgalomban. A kezdeményezés 1225 autót érintett, a hónap során pedig összesen 233 ezer dollár gyűlt össze, ez átszámolva 96 millió forintnak felel meg.

A 2003-ban életre hívott mozgalomhoz kortól és nemtől függetlenül bárki csatlakozhat. Aki bármilyen biológiai okból nem tud, esetleg tudna, de nem akar bajuszt növeszteni, az mozgással is hozzáteheti a magáét. A statisztikák alapján átlagosan óránként 60 ember követ el öngyilkosságot, a mentális egészség fontosságára ezért havi 60 kilométer megtételével lehet felhívni a figyelmet.

Lamborghini
  • Címkék: