Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
kedd - 2023. december 05.
-0.5 °C
enyhe havazás
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Leállítja a termelést a Hankook gumiabroncs gyár Dunaújvárosban

2019. november 23. | 12:58

Rosszul fogy az abroncs, plafonig állnak a gumik a dunaújvárosi gyárban

Három napos kényszerleállás lesz a Hankook Tire Hungary Kft. Dunaújváros-Rácalmás mellett elhelyezkedő gyárában 2019. november 28. és 30. között. A Világgazdaság online lap értesülései szerint a kényszerpihenő 80-100 ezer darabos kiesést fog eredményezni, bár a cég csak a leállást erősítette meg, a kiesés mértékét nem. A gyár éves 19 millió darabos termeléséhez képest ez kis mértékű kárnak számít, mégis baljós előjelként élik meg a dolgozók. A hivatalos kiértesítésben az állt, hogy a gumiabroncs eladásokat érintő világgazdasági helyzet recesszióhoz vezetett, ennek eredménye, hogy a raktárak megteltek és a piac nem képes felvenni a megtermelt árumennyiséget.

A negatív eladási trendeken túl az idei rendkívül gyenge ősz és kezdődő tél még inkább visszaveti az abroncseladásokat, nem alakul ki megfelelő kereslet. A dél-koreai multicég eladásai nem csak Európában estek vissza, Ázsiában és tulajdonképpen világszinten elég rosszul áll a szénájuk. A raktár telítődés a cég minden egyes gyárára és érdekeltségére kiterjed egyszerűen a komplett tároló hálózatuk tele van, nem képesek további abroncsokat szabályszerűen elhelyezni. Korábban az ázsiai egységekben már menetrendszerűen állították le a gyártást, és a folyamat továbbra sem fejeződött be. A legnagyobb mértékű kereslet visszaesést Kínában és Del-Koreában tapasztalták.

Ha más autóipari hírek is érdekelnek, ne hagyd ki az Alapjárat Hírműsorát a Youtube csatornánkon sem!

 

Érkezik az első sorozatgyártású Lexus EV Szalonképes dízel-hibrid? - Mercedes-Benz E300de EQ Power (2019) – Teszt + Videó

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!