péntek - 2023. június 02.
15.5 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 574 Ft
100 626 Ft
D 555 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Leállósávban előzgetőkre vadásztak a rendőrök az M7-esen

2020. augusztus 18. | 03:58

Repkedtek a hatszámjegyű büntetési tételek.

Péntek délután útra kelni Budapestről a Balaton irányába nem éppen leányálom a nyári hónapokban. Az érdi kihajtóig rendre lépésben lehet csak haladni, de általában utána sem túl rózsás a helyzet.

Vannak, akik persze megunják a totyorgást, és a KRESZ szabályaira fittyet hányva a leállósávban próbálják kikerülni a tömeget. Rájuk vadászott a rendőrség pénteken 13 civil jellegű, fedélzeti kamerával felszerelet szolgálati gépjárművel.

Az ORFK-OBB megbízásából készített információs Facebook oldalra hétfőn felkerült egy videó is az esetről, mely a Pofátlan(TAN)ítás 16. rész címet viseli. Mint írják, 17 járművezetővel szemben intézkedtek, a jogsértések miatt fejenként fix 100 ezer forintos bírságot szabtak ki.

Pofátlan(TAN)ítás 16. részKözzétette: Baleset-megelőzés – 2020. augusztus 17., hétfő

 

Mint figyelmeztetnek, a hosszúhétvégén is lehet ellenőrzésekre számítani, úgyhogy érdemes leszoknia mindenkinek a leállósávos előzésekről. Bár a meteorológiai előrejelzések szerint augusztus végéig biztosan lesznek még strandolásra alkalmas napok a jövő héten is, egyelőre úgy tűnik, hogy 22-én kúszhat utoljára ez évben 30 fok fölé a hőmérséklet. Mindez egyet jelent azzal, hogy szerdán délután óriási roham várható az M7-esen Budapesttől a Balaton irányába.

Aki teheti, próbálja elkerülni a csúcsforgalmat, javallott alternatív útvonalakat is fontolóra venni. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. korábban összeszedett egy csokorra való tippet az M7-esen való közlekedés kapcsán.

Így (ne) építs japán sportautót 520 lóerős a Fradi országjáró kamionja

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!