Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
kedd - 2023. december 05.
-0.5 °C
enyhe havazás
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Lebukott! Igazából nem Brad Pitt vezetett a Volt egyszer egy Hollywood című filmben

2020. január 29. | 14:06

Ha közelebbről nézed a felvételeket, árulkodó részleteket fedezhetsz fel.

Társszerző: Hajdu Balázs

Brad Pitt Cliff Booth kaszkadőrsofőr szerepét alakítja Tarantino nagysikerű filmjében. A színész egy Volkwagen Karmann Ghia lelkét kitaposva száguld – amikor azonban kölcsönkéri a Leonardo DiCaprio által játszott Rick Dalton 1966-os Cadillac Coupe DeVille modelljét, akkor mindenféle gumicsikorgás nélkül közlekedik a luxusautóval.

Ennek a járgánynak érdekes története van. A rendező munkásságért rajongók biztosan emlékeznek első filmjére, mely a Kutyaszorítóban címet viseli. Ebben a moziban Michael Madsen – Mr. Blonde szerepében – ugyanezt a kocsit hajtja.

Egy konkrét jelenetben Booth Los Angeles utcáit rója a Cadillac volánja mögött. Könnyen összezavarodhatsz a mellett elhaladó többi klasszikus autó, valamint a hatvanas évek Hollywoodját tükröző látvány miatt. Amikor a kamera egy belső felvételnél közelit csinál, akkor látszik, hogy már nem Brad Pitt vezeti az autót, hiszn a kilométeróra gyakorlatilag nem mozdul el a nulláról. Ez apróság, de szórakoztató megfigyelni, mely pontokon vontatták a kocsit, és mikor vezetett maga a színész.

Az említett jelenetet az alábbi videó alapján elemezheted ki.

Egy igazán különleges Ikarus kötött ki a Közlekedési Múzeumnál AMTS 2020 : indul a nyereményautó-átépítés a Westendben

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!