2023. február 19. | 15:23

Mutatjuk, mi áll rajta.

Ahogyan arról a héten beszámoltunk, a veszprémi rendőrök olyat találtak egy autóban egy közúti ellenőrzés során, amit talán még sohasem. Egy rutintalan sofőrnél egy “puskát” fedeztek fel, azonban nem egy szó szerinti fegyverről volt szó.

A feltehetően meglehetősen rutintalan sofőrnél egy kartonpapírból készült táblát találtak, amin az indulással és az autó kezelésével kapcsolatos információk voltak láthatók. Ez felvet néhány kérdést annak kapcsán, hogy mennyire tudott így biztonságosan részt venni a közlekedésben a gépjármű vezetője.

Az eset meglehetősen nagy publicitást kapott. A nagyobb internetes portálok sorra hozták le a furcsa sztorit.

A Nógrád vármegyei rendőrök kaptak az alkalmon, és meglovagolták a lehetőséget. Elkészítették saját kartonpapírból készült használati útmutatójukat is a vezetés kapcsán.

Ők azonban nem vezetési instrukciókkal látták el az autósokat. Inkább egy olyan dologra hívták fel a figyelmet, amit sok autós a mai napig elmulaszt.

Ez pedig nem más, mint a biztonsági öv becsatolása. A kézzel készített leíráson ábrával is jelezték, hogyan kell szakszerűen használni a biztonsági berendezést.

A kartontábláról készült fotót a Baleset-megelőzés Facebook oldala osztotta meg. Eddig több mint 500 reakció érkezett rá.

Baleset-megelőzés