Lenyűgöző videó egy fából faragott Audi Q7-ről

Közzétéve:
2020-07-22, 03:41

Audi-rajongók és házibarkácsok figyelem: a ti perceitek következnek!

A legnépszerűbb videómegosztó portálon számos házibarkács bemutató található. A Woodworking Art YouTube-csatorna egyenesen a fafaragás művészetébe vezeti be követőit. Legújabb videójukban egy rendkívüli részletességgel elkészített Audi Q7 megalkotási folyamatát mutatják be.

Audi Q7 fából

A felvételen látható modell múzsája a 2021-es Audi Q7. A fafaragó mester először két fadarabra megrajzolja az SUV vázlatát, majd egy dekopírfűrész segítségével kivágja a formákat. A kerekeket és a gumikat is elképesztő aprólékossággal alkotja meg, minden kis részletre ügyelve. A művelethez teljesen hétköznapi szerszámokat használ, melyek a legtöbb ezermester műhelyében megtalálhatók.

A fából készült Audinak komplett alváza, felfüggesztése és tengelyei is vannak. A karosszéria felhelyezését követően megkezdődik a külső elemek tökéletesítése, így az első hűtőrács, a légbeömlő-nyílások, fényszórók, sőt, még az Audi-embléma kifaragása is. Az alkotó arra is gondolt, ha valaki a motorháztetőt is felnyitná, és elkészítette a hathengeres motor fából készült, kicsinyített mását. Az autó belső terével ugyan nem bajlódott, ám ablakai azért vannak a Q7-esnek, melyeket kézzel lehet le-fel mozgatni. Ezenkívül mind a négy ajtó is működik, sőt a kocsi enyhe mozgásra is képes.

Ha szeretnél egy valódi fából faragott csodát látni, nézd végig a mellékelt 12 perces YouTube-videót!

Kapcsolódó írások

Audi Q8 Competiton 60 TFSIe szemből
2020. október 14.
Két elektromosított kivitel is érkezik az ingolstadti SUV flotta zászlóshajójából.
A Quattro első 25 éve – Az ötlet
2017. február 15.
Hogyan jutott el az Audi az Iltis-technológiától az RS4-ig?

További hírek