2019. október 21. | 13:30

A vezetőváltástól némi vérfrissítést vár a francia autógyár.

Társszerző: Hajdu Balázs

A hírek szerint távozik a Citroën vezérigazgatói posztjáról Linda Jackson. Az Automobilwoche német autós magazin egybehangzó forrásokra hivatkozva állítja, hogy a brit vezető utódja a francia Vincent Cobee lehet, aki a Nissan és a Mitsubishi vállalatainál már töltött be hasonló pozíciót. Jackson az első angol nő, és összességében a harmadik nő, aki egy vezető autógyárat irányíthatott. A korábbi vezérigazgató más szerepet kap a PSA csoporton belül.

A Citroën az Autocarnak küldött közleményben nem erősítette meg Cobee vezérigazgatói kinevezését, ám nem is cáfolta Jackson távozását.  

„Vincent Cobee 2019. október 1-jén valóban csatlakozott a Citroën vezetőségéhez. Ettől a naptól a brandmenedzser helyettesi posztját tölti be, aki a márka nemzetközi elterjedésének felgyorsításáért felel. Ennek értelmében Cobee a Citroën végrehajtótanácsának tagja lesz” - áll a franciák által kiadott közleményben.

A hírek szerint Cobee fő tevékenységi köre a Citroën Franciaországon kívüli eladási mutatóinak javítása lesz. A márka európai piaci részesedése 4,5% volt, amikor Jackson 2014-ben átvette az irányítást, ez a szám azóta nem változott jelentősen.

Ha kíváncsi vagy az  autós világ további érdekességeire, akkor nézd meg az Alapjárat hírműsorát!