Leváltja vezérigazgatóját a Citroën?

Közzétéve:
2019-10-21, 11:30

A vezetőváltástól némi vérfrissítést vár a francia autógyár.

Társszerző: Hajdu Balázs

A hírek szerint távozik a Citroën vezérigazgatói posztjáról Linda Jackson. Az Automobilwoche német autós magazin egybehangzó forrásokra hivatkozva állítja, hogy a brit vezető utódja a francia Vincent Cobee lehet, aki a Nissan és a Mitsubishi vállalatainál már töltött be hasonló pozíciót. Jackson az első angol nő, és összességében a harmadik nő, aki egy vezető autógyárat irányíthatott. A korábbi vezérigazgató más szerepet kap a PSA csoporton belül.

A Citroën az Autocarnak küldött közleményben nem erősítette meg Cobee vezérigazgatói kinevezését, ám nem is cáfolta Jackson távozását.  

„Vincent Cobee 2019. október 1-jén valóban csatlakozott a Citroën vezetőségéhez. Ettől a naptól a brandmenedzser helyettesi posztját tölti be, aki a márka nemzetközi elterjedésének felgyorsításáért felel. Ennek értelmében Cobee a Citroën végrehajtótanácsának tagja lesz” - áll a franciák által kiadott közleményben.

A hírek szerint Cobee fő tevékenységi köre a Citroën Franciaországon kívüli eladási mutatóinak javítása lesz. A márka európai piaci részesedése 4,5% volt, amikor Jackson 2014-ben átvette az irányítást, ez a szám azóta nem változott jelentősen.

Ha kíváncsi vagy az  autós világ további érdekességeire, akkor nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. április 21.
126 000 fontért, azaz majdhogynem 45 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy ritka Citroën DS21 Chapron kabrió. A korát megelőző csúcstechnológiás modellből kevesebb, mint 1400 példány látott napvilágot
Citroen SM
2019. október 17.
A Citroen SM volt hosszú idő után a franciák első teljesítményorientált sportautója, fejlesztésében még a Maserati is közreműködött!

További hírek