csütörtök - 2023. szeptember 28.
24.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Lewis Hamilton maga mutatta be a Mercedes-AMG One hiperautót

2021. március 23. | 11:17

Az autó szíve egy 1,6 literes, V6-os motor.

A Forma-1 szezonja ezen a hétvégén veszi kezdetét, a Mercedes pedig úgy döntött, hogy ennek apropóján a hétszeres világbajnok fogja bemutatni a legújabb hiperautójukat, a Mercedes-AMG One modellt.

Az autó érdekessége, hogy a Forma-1-ből is jól ismert világbajnok Mercedes versenygépek által használt V6-os motorokat használják benne, amely több mint 1000 lóerősek a hibrid rendszernek és a turbónak köszönhetően. Az 1,6 literes erőforrás mellé négy elektromos motor is besegít a még nagyobb hatásfok elérése érdekében.

Mivel közúti forgalomra is alkalmas autóról beszélünk, jó eséllyel indulhat a legendás Nürburgring, Nordschleife pályarekordjainak megdöntésére. Lewis Hamilton beszél arról is, hogy meglepően nagy hasonlóságokat érezni a Forma-1-es gépe és eközött a modell között. Ezek mellett kiemelte, hogy nagyon élvezetes, ahogy az AMG ebben a modellben is jól kihangsúlyozta az eleganciát és a kényelmet, így a belső térben jó felszereltséget ajánlanak a vásárlóknak.

A Mercedes-AMG One modellek már ebben az évben kiszállításra kerülnek. További érdekesség, hogy a hárommillió dolláros ár ellenére (jelenlegi árfolyam szerint átszámolva 921 millió forint) az elővételi lehetőségek során már mind a 275 darab gazdára talált.

535 lőerővel csábít az Aston Martin új sportautója Hogyan használd a “Kivéve célforgalom” táblát?

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!