Lopott autóval ment több mint 1 000 kilométert egy gyerekcsapat

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-07-18, 08:47

A rendőröknek erővel kellett kinyitniuk a jármű ajtaját.

Megszökött otthonról és egy lopott Nissan Patrollal tett meg több mint 1 000 kilométert Ausztráliában négy 10 és 14 év közötti gyerek, akit végül a rendőrségnek sikerült elkapnia. A gyerekek egyikük apjának autójával indultak útnak a Queensland állambeli Rockhamptonból, készpénzzel és horgászbotokkal felszerelkezve.

A négyfős brigádot - egy 10 éves kislányt, egy 14 éves és két 13 éves fiút -, a szomszédos Új-Dél-Wales állam Grafton nevű városában érte utol a rendőrség, több mint 1 000 kilométerre délre a gyerekek otthonától. A szökevények valószínűleg két benzinkutat is fizetés nélkül hagytak el tankolás után.

A rendőrség már a Graftontól 160 kilométerre nyugatra lévő Glen Innesben azonosította a gyerekek járművét, ám a „fiatal sofőr korára és az útviszonyokra való tekintettel” nem folytatódott az üldözés.

A gyerekeket később Graftonban sikerült beérni. Állítólag a rendőröknek erővel kellett kinyitniuk a jármű ajtaját, mert a gyerekcsapat bezárkózott az autóba, de senkinek nem esett bántódása. Az ügyben vádemelés várható.


MTI

Carscoops

Kapcsolódó írások

Magyar bankjegy
2020. augusztus 04.
Idehaza majdnem 9 százalékkal csökkentek a benzinárak 2019 elejéhez képest.
Tankoló pisztoly a sofőr kezében
2020. október 16.
Érdekes adatokat közölt a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ).

További hírek