Lopott autóval okozott halálos balesetet egy 17 éves fiú Nógrád megyében

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-11-13, 11:24

Két embert küldött a halálba a jogsi nélkül vezető tinédzser.

A salgótarjáni rendőrök kihallgattak és őrizetbe vették egy 17 éves karancslapujtői fiút, aki lopott autóval okozott halálos közlekedési balesetet csütörtök reggel.

Összetört autók és azokról leszakadt törmelékdarabok a 21-es számú főúton

A 17 éves srác 2020. november 12-én 8 óra 20 perckor a 21-es számú főúton, Salgótarján külterületén haladt az általa vezetett személygépkocsival Pálfalva városrész irányából a városközpont felé, amikor váratlanul átsodródott a szemközti forgalmi sávba és frontálisan ütközött az ott szabályosan közlekedő másik autóval. A vétlen jármű vezetője és utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben, hogy a helyszínen életüket vesztették.

Rommá tört személygépkocsi

Összeroncsolódott Opel

Megállapítást nyert, hogy a fiatalember vezetői engedéllyel nem rendelkezik (egy új törvényjavaslat keményen büntetné a jogsi nélküli vezetést, a részletekről ebben a cikkben írtunk), valamint az is, hogy elfogatóparancs van ellene érvényben, mert a javítóintézeti nevelés hatálya alól kivonta magát. A rendőrség azt is kinyomozta, hogy a fiatalkorú a személygépkocsit a balesetet megelőzően, a kora reggeli órákban lopta el az egyik karancslapujtői ingatlan garázsa elől.

Megbilincselt tinédzser

A rendőrök a napokban javasolni fogják a 17 éves gyanúsított letartóztatását. A baleset körülményeit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja, olvasható a Police.hu oldalon megjelent cikkben.

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.

További hírek