Katasztrófa sújtotta övezetté vált hétfőn az Észak-Spanyolországban fekvő Tafalla, mely Zaragoza és Bilbao között található. 5 óra alatt négyzetmétereként 96 liter eső esett, a várst átszelő Cidacos folyó vízszintje pedig 3,5 méterrel megemelkedett - írja az MTI.

A települést elöntötte az özönvíz, és úgy ragadta magával az autókat, mintha azok pusztán papírcsónakok volnának. A Severe Weather Europe Facebook oldalon közzétett videón egy fekete szedánt sodor magával a víz.

 

Floods in Tafalla, northern Spain yesterday, July 8th! Report: @Armeteo

Közzétette: Severe Weather Europe – 2019. július 9., kedd

 

Az EuroNews által közzétett videón pedig az látható, hogy Pueyo főútját gyakorlatilag kettévágta az áradás. Egy halálos áldozata is van a természeti katasztrófának, 40 percnyire sodort egy kocsit a víz, a sofőr holttesttét az autóban találták meg Ezprogui közelében.

Több autóst sikerült kimenteni járművéből. A rengeteg vízkáros autó mellett a lakóépületek alsó szintjébe is beáramlott a víz és az iszap.

Rendkívül gyorsan történt minden, nem tudtak felkészülni, nem érkezett olyan figyelmeztetés, amely előrejelezte volna, hogy ez megtörténhet - mondta Jesús Arrizubieta, Tafalla polgármestere.

Tafallában elsodorta az autókat az áradás