Már 40 civil autóval vadásznak a szabálytalankodókra

Közzétéve:
2020-02-07, 09:53

A rendőrség ezúttal 8 erős autót vett át tegnap a Porsche Hungáriától. A kocsik a civil ellenőrző flottába kerülnek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tavaly decemberében kezdte el a kamerákkal ellátott jelöletlen autókkal való ellenőrzéseket. A kezdetekben csupán csak 2 ilyen autó állt szolgálatba, ennek ellenére sok szabálytalankodót füleltek le a váratlan helyeken és szituációkban felbukkanó rendőrök.

Ezen felbuzdulva még decemberben országosra bővítették a Pofátlan(TAN)ítási névre keresztelt akciót, melynek célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból való kiszűrése.

A Pofátlan(TAN)ítási akció 8 új Skoda Octvaiája

Az előző év utolsó hónapjában 12 autót állítottak szolgálatba az akció keretein belül és 20 meglévőt szereltek fel a szükséges technikával. Összesen tehát decemberben már 32 autó állt csatasorba.

Az eredmények tekintetében nem meglepő, hogy további 8 vadonatúj Skoda Octaviával egészítik ki a flottát. Ezek aztán az igazi oktató autók, hiszen a motorháztető alatt egy 2,0 literes, benzines, 190 lóerős turbómotor lapul, ehhez egy hétfokozatú DSG automataváltó csatlakozik. Mind ezek mellett összkerékhajtással is rendelkeznek amellyel laza-, vagy síkos útburkolaton is nagyon jó a tapadásuk.

Az egyik új Skoda Octavia szemből fotózva

Szóval nem árt résen lenni, mivel már 40 erős, korszerű és a feladatra optimalizált álcázott és kamerával ellátott autóval vadásznak országszerte a szabálytalankodókra.

A tegnap átadott Octaviákban még nincsenek benne a szükséges eszközök, de hamarosan ezek is szolgálatba állnak.

Nyitókép:

Levadaszva.hu

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Skoda Octavia kabrió, Skoda Felicia, türkizkék, elölnézet, oldalnézet, balról, alulról fotózva, menet közben
2020. február 22.
Története során a Škoda számtalan nagyszerű modellt mutatott be, melyek egy része már a feledés homályába veszett, míg egyes modellekre retró ikonokként tekintünk vissza. Ma közülük mutatok be 6 darabot!
1964 Skoda 1000 Mb, kék limuzin, elölnézet, oldalnézet, balról, menet közben, alulról fotózva
2020. március 15.
Története során a Škoda számtalan nagyszerű modellt mutatott be, melyek egy része már a feledés homályába veszett, míg egyes modellekre retró ikonokként tekintünk vissza. Ma közülük mutatok be 4 darabot!

További hírek