Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes a Facebookon fakadt ki annak kapcsán, hogy az elmúlt napokban két esetben is ittas vezetésen kaptak buszsofőröket a fővárosban. A bejegyzés szerint a jövő héten szigorúbb intézkedésekkel kívánnak elejét venni a hasonló eseteknek.

A Ripost információi szerint szerda délután a IX. kerületben, a Könyves Kálmán körúton a rendőrség félreállította a 200E jelű BKK buszt, mivel megalapozott gyanúja vetődött fel annak, hogy ittas állapotban van a jármű sofőrje. A lapnak beszámoló szemtanú szerint utasok nem voltak a buszon, de az nem derül ki, hogy esetleg korábban voltak-e, és időközben szállították-e le őket.

BKK busz
Képünk illusztráció

A kiérkező rendőrök alkoholszondával ellenőrizték a buszsofőr véralkohol szintjét, a pozitív eredményt követően előállították a buszvezetőt, ezt már maga a rendőrség erősítette meg.

A buszsofőr már nem a BKK alkalmazottja, azonnal elbocsájtották az eset után az állásából. Egy hónappal korábban már volt egy hasonló eset, akkor a 150-es BKK-busz sofőre volt ittas, és egy indokolatlan vészfékezés következtében egy 60 év körüli hölgy fejsérülést szenvedett.