Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 09.
-1 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 573 Ft
100 634 Ft
D 593 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Megint mehet a matek a KGFB kapcsán

2019. november 02. | 11:55

Mindenki kedvenc időtöltése a biztosítás újrakötése... Ja nem.

A 2019-es Halloween nem csak egy őrült videót tartogatott az Alapjárat csapatától, de bizony a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás is hozott "izgalmakat". A piacon lévő jó néhány biztosítási cég ugyanis módosított a díjszabáson, legalábbis ami a január 1-jei váltókat illeti - írja a napi.hu.

Annak ellenére, hogy egyre kevesebben járnak ebben a cipőben, még mindig sokan rohangálnak 10+ éves gépjárművel az utakon. A pontos adat kedvéért, ez azokat érinti, akik  2010. január 1-je előtt ruháztak be hőn szeretett autójukba. A Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) adatai alapján ez 1 216 013 gépjárművet érint, ebből a személygépkocsik száma hozzávetőlegesen 726 ezer. 

Fontos megjegyzeni, hogy nem mindig az aktuális biztosítónál lévő konstrukció az ideális. Számos oldalon van lehetőség, hogy az adatok alapján lekérjük az egyes társaságok díjait, én a Netrisk.hu oldalát szoktam használni erre a célra. Promózás nélkül állítom, hogy meglehetősen egyszerű a használata és automatikusan történik a felmondás, illetve az újrakötés folyamata. A  tranzakció végén pedig e-mailben küldik ki az új kötvényeket.

Nyilván akik hasonló metódus alapján dolgoznak tudják, hogy biztosító váltás esetén 30 nappal a biztosítási évforduló előtt meg kell tenni a felmondást. 

Konnektoros hibridként élhet tovább a BMW X5 M és X6 M 17%-kal nagyobb eséllyel halnak meg a nők egy közlekedési balesetben

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!