Meglepetés! Kiderült, melyik lett a 2019-es Év Autója!

Közzétéve:
2019-03-04, 16:18

A Genfi Autószalonon végre kihirdetésre került a 2019-es év autója szavazás győztese

Összesen 42 modell szállt versenybe a 2019-es Év Autója díjáért, ezt a listát a 60 tagból álló nemzetközi zsűri hét autóra szűkítette a sokadik kör végén, így a következők maradtak az esélyesek közt:

  • Alpine A110
  • Citroën C5 Aircross
  • Ford Focus
  • Jaguar I-Pace
  • Kia Ceed
  • Mercedes-Benz A-class
  • Peugeot 508

Az idei év egyik legnagyobb és legszínvonalasabb autós eseményére az Alapjárat stábja is kivonult, Adri és Márk egész éjjel vezettek, hogy időben kiérjünk.

Az Év Autója díjátadót szokás szerint nagy felhajtás övezte, amelynek végén kihirdették a győztest: a Jaguar I-Pace-t. Az eddigi tesztek alapján kiderült, hogy a tisztán elektromos crossover kifejezetten autószerűre sikerült, technikájában modern, belső tér kínálatában is az élvonalban jár. A bírák döntése tehát nem okozott meglepetést, hiszen ügyesen követi a trendeket.

A 2019-es Év Autója, a Jaguar I-Pace

Az I-Pace két elektromotorja 400 lóerős teljesítmény leadására képes, az energiát egy 90 kWh-os akkumulátor tárolja és 4,8 másodperc alatt éri el a 100 km / órát, ami a  hatótávolságot illeti, nos az sem kevés, ugyanis 480 km-t ígér a gyártó, ami nem kevés.

A 2019-es Év Autója, a Jaguar I-Pace beltere

Az Alapjárat több szavazásban is kíváncsi volt az olvasók véleményére a végső győztessel kapcsolatban és minden alkalommal a Kia Ceed aratott elsöprő sikert, azonban a végén csak a képzeletbeli dobogó legalsó fokát csípte el. A második pozíció a Renault A110-é lett, ami a I-Pace-hez hasonlóan 250 pontot kapott, de végül a Jaguar kerekedett felül.

A 2019-es Év Autója választás végeredménye

Számomra meglepetés az Alpine eredménye, mert egy sportos darab nem pedig kimondottan népautó, de roppantul örülök annak, hogy ennyire elöl végzett.

A ceremónia visszanézhető a Genfi Autószalon YouTube csatornáján:

Forrás:

Alapjárat helyszíni tudósítás

Kapcsolódó írások

Volkswagen Passat R Line
2020. június 07.
A 2010 után ezek a modellek nyerték el leginkább a zsűri szimpátiáját.
Játék! Nevezd meg a 90-es évek legjobb autóit!
2017. augusztus 05.
A 90-es években legjobbnak választott autók közül a legfiatalabb is már legálisan vehetne alkoholt. Vajon meg tudod tippelni, mikor melyik modell nyerte el az Év Autója címet?

További hírek